nieuws

Naar Jeugdfonds Sport Utrecht pagina

Utrecht | 28 maart 2018

Even voorstellen…. Ellis van der Weerden

In elke editie van onze nieuwsbrief stellen we één van de bestuursleden van het Jeugdsportfonds voor. Dit keer is het de beurt aan secretaris Ellis van der Weerden.

Wat is jouw motivatie om in het bestuur te zitten van het Jeugdsportfonds?
Als je zelf een kind krijgt, voel je naast de enorme liefde, ook de grote verantwoordelijkheid die je hebt om een nieuw leven naar volwassenheid te brengen. Dat wil je zo goed mogelijk doen. Je wilt je kind zowel in cognitief, emotioneel als sociaal opzicht het beste meegeven. Ik bevind me in de gelukkige omstandigheid dat ik daarbij weinig financiële drempels heb. Dat is niet iedereen gegeven. Dat ik mee mag werken om andere ouders en kinderen te helpen in die opdracht, geeft me enorm veel voldoening. Daarnaast geloof ik dat de kracht van sport een prachtig middel is om in cognitief, emotioneel en sociaal opzicht een kind robuust te maken en ze daarnaast heel veel plezier te laten beleven.

Wat hoop je te bereiken?
Ik hoop dat we alle kinderen in de provincie Utrecht die willen sporten en daarbij een financieel obstakel ervaren, kunnen helpen om te gaan sporten en zodoende bovenstaande effecten kunnen bereiken. En ik hoop natuurlijk dat ze daar ongelofelijk veel plezier aan beleven!

Waarom is het belangrijk dat het Jeugdsportfonds er is?
Zolang er kinderen zijn die om een financiële reden niet mee kunnen doen aan sport, is er bestaansrecht voor het Jeugdsportfonds. Het zou mooi zijn als het bestaansrecht zou verdwijnen, omdat alle kinderen kunnen sporten ongeacht de hoeveelheid financiële middelen waarover hun ouders beschikken. Zolang dat niet het geval is, zijn wij er om kind met sport te verbinden.

Wat betekent sporten en bewegen voor jou zelf?
Ik heb een onregelmatig leven. Daarom ga ik vaak hardlopen in het weekend. Hardlopen geeft flexibiliteit, je kunt het doen waar en wanneer je wilt. Daarmee kan ik mijn hoofd leegmaken en vaak kom ik tijdens het hardlopen met oplossingen voor problemen waarmee ik kamp. Hiermee blijf ik fit, zowel geestelijk als lichamelijk. Voor mij is het onontbeerlijk. Een sport die ik heel graag zou willen beoefenen is schermen, helaas is een vast tijdstip in de week voor mij moeilijk om in te vullen, maar misschien komt het er nog eens van.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport Utrecht

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.