26 juni 2019

Eindhoven wint City vs. City Battle The Floor is Yours

Op zondag 24 juni ging de crew uit Eindhoven er vandoor met de winst tijdens de finale van breakdanceproject The Floor is Yours: de City vs. City Battle. In een zonovergoten Eindhoven dansten crews uit alle deelnemende steden tegen elkaar op een groot podium in het centrum van de stad. 

Jury City vs. City Battle Eindhoven

Jury City vs. City Battle.

De finale, georganiseerd door de Nederlandse Breakdance League, vond plaats tijdens het Urban Culture Weekend van EMOVES waarbij drie dagen lang allelei urban culture activiteiten te doen waren, van breakdance, tot BMX’en en freestyle voetbal.

De crews werden gejureerd door de top van de Nederlandse breakdance scene: Jean ShinShan Salazar Tavera bb, Janelle Dongen, Luc Arnoldussen, ambassadeur Bboy Lorenzo, Vicky Bergmans en Jurmy Bruin. DJ Fabian Rood, host Terence Machete van Lange en een showcase van wereldkampioen freestyle voetbal Nasser el Jackson maakten het feest compleet.

Naast de winst van de City vs. City Battle waren er nog meer prijzen te vergeven, waaronder voor Best Move, Best Footwork en Best Musicality.

Bekijk ook het foto-album Facebook.

Meer over The Floor is YoursLees meer nieuws

Wist je dat?

gemeenten zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

kinderen groeit op in armoede.

kinderen en jongeren kregen in 2020 de kans om te sporten.

kinderen en jongeren kregen in 2020 de kans om te dansen, muziek te maken of schilderen.