nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda pagina

Breda | 25 juni 2020

Duizend Bredase leerlingen sluiten het schooljaar toch spetterend af

Wanneer je in groep acht zit en na de zomer naar de middelbare school gaat, dan wil je je schooljaar natuurlijk spetterend afsluiten. Maar alle feestjes en disco’s moesten geannuleerd worden. Dat zag ook Iris Morelissen bij haar zoon Ward. Zij verzamelde een team van vrijwilligers om zich heen en organiseert begin juli in de Mezz een show voor zo’n duizend Bredase leerlingen.

Show
De vrijwilligers hebben een spectaculaire ‘show’ opgetuigd die wordt opgevoerd in de Mezz. “Eigenlijk is het lastig om in één woord uit te leggen wat het is”, stelt Jonna. “We beginnen de show met een leuke video van MMA-vechter Pieter Buist. Daarna is er een quiz die gaat over de stap naar de middelbare school. En er draait een DJ muziek.” Daarbij wordt er natuurlijk wel goed opgelet dat de show niet verandert in een echt feest. “We leven de regels van het RIVM streng na. Het wordt dus zeker geen feest. Maar het wordt wel feestelijk!”

Duizend leerlingen
Alle basisscholen van Breda zijn benaderd om deel te nemen aan de shows. Zo’n twintig hebben daaraan gehoor gegeven. “Ja, dat is echt super. We gaan dit dus doen voor zo’n 1000 leerlingen. Dat was voor ons sowieso heel belangrijk. We wilden iets organiseren wat echt voor iedereen is.”

De shows worden gehouden op 2,3, 6 en 7 juli en duren 1,5 uur. Gemeente Breda en Jeugdfonds Sport en Cultuur Breda steunen het initiatief.

(Bericht van Breda Vandaag en foto van Shutterstock)Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.