nieuws

Naar Jeugdfonds Sport Friesland pagina

Friesland | 9 april 2019

Door kidsrun kunnen vier kinderen sporten

Op 6 april was de achttiende editie van de Bonifatiusloop. Met dik 850 lopers en 400 wandelaars was het een groot succes. Honderden enthousiaste kinderen deden mee aan de kidsrun. Zij renden weer voor het goede doel: het Jeugdfonds Sport. Alle kids kregen na afloop van de Kabelnoord Kidsrun een mooie medaille.

Bestuurslid Wytze Visser mocht namens het Jeugdfonds Sport Friesland een cheque met het bedrag € 950 in ontvangst nemen. Dit betekent dat vier kinderen in deze regio kunnen (blijven) sporten. Het Jeugdfonds Sport zorgt er voor dat kinderen die om financiële redenen niet kunnen sporten, met de bijdrage van het Jeugdfonds Sport wél kunnen sporten.

Wat doet het Jeugdfonds Sport?
Iedere kind moet kunnen sporten. Maar niet ieder kind groeit op in een omgeving waar sporten de normaalste zaak van de wereld is. Daarom is er het Jeugdfonds Sport, dat kinderen en jongeren financieel ondersteunt om lid te worden van een sportclub. Meer weten? Kijk op jeugdfondssport.nl/friesland.

Op de foto: Niek Geelhoed (Kabelnoord), Jelle en Wytze Visser (Jeugdfonds Sport Friesland) en Sijtze Hellema (Bonifatiusloop)

Foto: Bote SchoorstraLees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport Friesland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.