nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland pagina

Friesland | 6 juni 2024

Deelnemers en vrijwilligers halen ruim 5.000 euro op voor het Jeugdfonds

Zondag 2 juni vond de 17e editie van Loop Leeuwarden plaats. Een zo goed als uitverkochte editie met ruim 9.200 deelnemers aan de start. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Fryslân mocht evenals als voorgaande jaar het goede doel van hét hardloop- en wandelevenement van Fryslân zijn. Bij de start van de 10 kilometer loop overhandigde Kees van Anken van Stichting Gezonde Stad Leeuwarden een geweldige cheque van 5.453 euro aan bestuurslid Wytze Visser van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Fryslân.

Samenwerking organisaties
‘De samenwerking tussen LOOP Leeuwarden en Jeugdfonds Sport & Cultuur Fyslân is in 2021 ontstaan omdat beide organisaties op een aantal belangrijke onderdelen dezelfde doelen nastreven. Stichting Gezonde Stad Leeuwarden wil dat zoveel mogelijk mensen, jong én oud, geïnspireerd worden om te sporten en te bewegen. Daarmee dragen we bij aan een gezonde samenleving. LOOP Leeuwarden is voor gratis voor alle kinderen en belonen we elke deelnemer aan de kidsrun met een medaille! We hopen dat we inspireren tot deelname aan meer sportactiviteiten en wellicht aanmeldingen voor sportverenigingen’; aldus projectleider Jochem van Weelie.

Maar niet alle kinderen doen mee
In Nederland groeien gemiddeld 2 à 3 kinderen per klas op in een gezin met geldzorgen. Zij kunnen niet op voetbal, streetdance, atletiek, zwemles of muziekles. Deze kinderen sporten en spelen vaak alleen. Jeugdfonds Sport & Cultuur probeert dat te doorbreken door de contributie of het lesgeld voor deze kinderen en jongeren beschikbaar te stellen. Sporten en spelen doe je niet alleen, dat doe je samen. Elk kind verdient het om mee te doen! En daar vinden ‘Stichting Gezonde Stad Leeuwarden’ en het Jeugdfonds Sport & Cultuur elkaar.

Deelnemers en vrijwilligers van LOOP Leeuwarden konden bij inschrijving een vrijwillige donatie doen aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Op de foto v.l.n.r. Wytze Visser (Jeugdfonds Sport & Cultuur Fryslân) en Kees van Anken (Stichting Gezonde Stad Leeuwarden)

Foto: ThomasVaer / Loop LeeuwardenLees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.