nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur ‘s-Hertogenbosch & Vught pagina

‘s-Hertogenbosch & Vught | 6 februari 2022

Debatavond Kinderarmoede 18 februari 2022

Persbericht, 4 februari 2022
_________________________________________________

Debatavond Kinderarmoede
Op vrijdag 18 februari is er een debatavond over Kinderarmoede in sociaal-cultureel centrum De Helftheuvel. Tijd: van 19.30 tot 22.00 uur. Inloop: vanaf 19.00 uur. Aanleiding voor dit evenement zijn de gemeenteraadsverkiezingen in ‘s-Hertogenbosch op 16 maart. De avond wordt georganiseerd door Jeugdfonds Sport & Cultuur ’s-Hertogenbosch-Vught en Leergeld Den Bosch.
In onze gemeente groeien 2.700 kinderen (tot 18 jaar) op in een gezin met een laag besteedbaar inkomen. Daardoor kunnen kinderen soms geen lid worden van een sportvereniging, cultuurlessen volgen of gewoon meedoen aan lessen en activiteiten in het onderwijs. Deze kinderen missen allerlei ervaringen die voor hun leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn.
Tijdens de debatavond gaan politici van de negen grootste partijen in de Bossche raad in debat
met elkaar over stellingen die verband houden met oorzaken en oplossingen van kinderarmoede. De politici zijn: Wendy de Groot (VVD), Marieve Craste (D66), Wies Korver (GroenLinks), Marianne van der Sloot (CDA), Johan Kouwenberg (Rosmalens Belang), Cecile Visscher (SP), Judith Hendrickx (De Bossche Groenen), Pieter Paul Slikker (PvdA) en Monique Parijs (Bosch Belang).
Voor aanvang van de debatten worden politici en bezoekers geïnformeerd over kinderarmoede. Zo zijn enkele ervaringsverhalen en wordt ‘Petje op – Petje af’ gespeeld. Verder is er een dansvoorstelling door jongeren van Dance Centre Extreme. De avond wordt afgesloten met een filmpje over Wouter van der Steen, keeper en aanvoerder van FC Den Bosch. Hij zal vertellen waarom hij zich inzet voor kansen voor álle kinderen.
De avond wordt aan elkaar gepraat door Huub van Mackelenbergh. Er worden opnamen gemaakt van het evenement. Deze worden in verschillende vormen uitgezonden door DTV Nieuws Den Bosch.
Mensen die de debatavond live willen meemaken kunnen zich aanmelden op het mailadres coordinator@leergelddenbosch.nl met naam, mailadres en (evt.) organisatie. Aanmelding als bezoeker betekent dat men instemt met opnames. De coronamaatregelen van de horeca gelden. Het aantal bezoekers is beperkt tot 65 in verband met corona.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan de Leeuw (06-9271126) of Renske Wijntjes (06-28709253).Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur ‘s-Hertogenbosch & Vught

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.