nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland pagina

Friesland | 10 februari 2021

De feiten en cijfers in Friesland 2020 in één oogopslag

In totaal hebben 2786 kinderen en jongeren in Friesland dankzij het Jeugdfonds Sport & Cultuur in 2020 de kans gekregen om bij een sport- of cultuuraanbieder te gaan voetballen, dansen, schaatsen, piano spelen, etc. Is er thuis te weinig geld? Wij betalen voor deze kinderen de contributie of het lesgeld en eventuele attributen. Zo krijgen deze kinderen en jongeren toch een kans om mee te doen aan activiteiten die voor andere leeftijdsgenoten vanzelfsprekend zijn.

Factsheet

Benieuwd naar de facts van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland, zoals het aantal sport- en cultuuraanbieders, intermediairs en een overzicht van de gemeenten?
Bekijk de factsheet:

Factsheet 2020

Intermediairs

Wij werken samen met intermediairs (o.a. Stichting Leergeld, de juf of meester, buurtsportcoach, sociaal wijkteam of schuldhulpverlener). Omdat zij de gezinnen vaak al kennen, doen zij een aanvraag en kan het kind binnen enkele weken starten met sporten of het volgen van lessen bij een culturele instelling. Ook kunnen ouders zelf een aanvraag indienen. Aanvragen kan voor zowel intermediairs als ouders via: www.samenvoorallekinderen.nl, de overkoepelende, landelijke portal van beide fondsen. Daarbij zijn ook Stichting Leergeld, Nationaal Fonds Kinderhulp en Stichting Jarige Job belangrijke samenwerkingspartners.

Een aanvraag doen als ouder of intermediair voor een sport- of cultuuractiviteit voor een kind?
Dien je aanvraag hier in:

Sam&Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.