nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda pagina

Breda | 5 augustus 2021

De eerste 100.000km zijn gefietst voor “Fietsen voor Breda”

Resultaat actie ‘Breda fietst voor Breda’: 20 kinderen krijgen nieuwe fiets

Twintig Bredase kinderen die zich geen fiets kunnen veroorloven, krijgen vanuit actie ‘Breda fietst voor Breda’ een nieuwe fiets. Bijna 700 stadsgenoten hebben afgelopen maanden met de app Ring-Ring samen 100.000 km bij elkaar gefietst. De fietsen worden met bij de start van het nieuwe schooljaar ter beschikking gesteld door het Jeugdfonds Sport en Cultuur Breda.

Sinds april kun je voor elk fietstochtje de Ring-ring app aanzetten. Of het nu een toertocht met de wielerclub, voor de dagelijkse boodschappen of een rondje in de wijk is. De app registreert elke kilometer.

‘‘Hoe mooi dat vanaf september 20 kinderen nu wél op de fiets naar school of naar hun vriendje of vriendinnetje kunnen. We zijn een fietsland en Breda ligt in een unieke fietsregio. Zo vroeg mogelijk leren fietsen maakt kinderen zelfstandig en zorgt ervoor dat zij zich later ook veiliger voelen in het verkeer. Grote dank aan al die sportieve en betrokken Bredanaars”, aldus Daan Quaars, wethouder mobiliteit.’

De actie is in samenwerking met het Jeugdfonds Sport en Cultuur Breda, Wielervereniging Breda en verschillende Bredaase fietsenmakers. Samen leveren we een bijdrage aan het tegengaan van mobiliteitsarmoede én aan fietsstimulering in onze stad.

Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda
Kinderen die niet mee kunnen doen, krijgen niet de kansen die voor leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn. Iets doen aan sport of cultuur helpt een kind zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal te ontwikkelen. Dat is belangrijk voor de ontwikkeling en toekomst van het kind, maar ook voor het gezin en uiteindelijk voor de hele samenleving.

De fietsen gaan naar kinderen waar er thuis geen geld is voor de aanschaf van een fiets. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda zal samen met een aantal van haar intermediairs, waaronder Stichting Leergeld, de fietsen toekennen.
Het gaat om kinderen in gezinnen waarbij er thuis geen geld is voor deelname aan een sport of culturele activiteit en dus ook niet voor de aanschaf van een fiets. Dit betreffen gezinnen die voldoen aan de spelregels van het fonds.

De actie gaat door
De actie is nog niet afgelopen. De Ring-Ring-app is nog steeds te downloaden en elke kilometer telt mee. Samen zorgen we ervoor dat nog meer kinderen een fiets krijgen.

Voor meer informatie www.breda.nl/breda-fietst-voor-breda Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.