nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht pagina

Utrecht | 1 mei 2019

CULTUUR@CRUYFFCOURTS VAN START IN UTRECHT

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur en de Johan Cruyff Foundation bundelen met het project Cultuur@CruyffCourts de krachten om kinderen en jongeren uit armere wijken toegang te geven tot sport en cultuur dichtbij huis: op Cruyff Courts. Kinderen krijgen naast het al bestaande sportaanbod nu ook de mogelijkheid kennis te maken met culturele activiteiten zoals rappen, dj-en, dansen en vloggen.
In Utrecht startte het project op 1 mei 2019 op het Cruyff Court Normadreef in Overvecht. In Utrecht wordt Cultuur@Cruyffcourts gerealiseerd door ZIMIHC en SportUtrecht.

Start Cultuur@CruyffCourts in Utrecht 
Op woensdagmiddag 1 mei ging een groep van ongeveer 20 kinderen uit de buurt aan de slag met diverse workshops. De kinderen begonnen met circus les, kregen een capoeira en breakdance workshop, drumden er op los bij de workshop Streetbeats, Mr. Pbone was aanwezig met een Pbone workshop en er werd geschilderd met buurtsportcoach Ilse Visser. Tot aan de zomer wordt een gevarieerd programma aan culturele workshops aangeboden op het Cruyff Court Normadreef in Overvecht. Na de zomer gaan ZIMIHC en Sport Utrecht hiermee verder onder de noemer U Make&Move! U Make&Move wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Utrecht.

Klik hier voor het persbericht.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.