nieuws

28 augustus 2019

Cultuur@CruyffCourts tijdens Open Dag Cruyff Foundation

Op woensdag 18 september is de jaarlijkse Open Dag van de Cruyff Foundation. Dit jaar zijn honderden kinderen aanwezig die deelnemen aan Cultuur@CruyffCourts.  Cultuur@CruyffCourts is een project van het Jeugdfonds Sport & Cultuur samen met de Cruyff Foundation. Op 14 Cruyff Courts door heel Nederland verbinden we sport en cultuur aan elkaar. Zo kunnen nóg meer kinderen zich uitleven op de Cruyff Courts in de wijken!

De kinderen zullen op het voorplein allerlei culturele workshops volgen zoals beatboxen, breakdance, zang en nog veel meer. De Open Dag is het hoogtepunt van het eerste seizoen Cultuur@CruyffCourts. Volgend jaar gaat Cultuur@CruyffCourts op nog 14 CruyffCourts van start. Het project is mede mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij en het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Tijdens de jaarlijkse Open Dag van de Cruyff Foundation op wordt het Olympisch Stadion omgebouwd tot een sportparadijs voor kinderen met een beperking. Zo krijgen 1.250 kinderen in één middag de kans om verschillende sporten te beoefenen en uit te vinden welke sport bij hun past.

Lees meer

Cultuur@CruyffCourtsLees meer nieuws

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.