nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland pagina

Friesland | 7 september 2022

Cultuur@CruyffCourts Leeuwarden van start gegaan

Het CvTO, onderdeel van Kunstkade, organiseert samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur voor het eerst de Cultuur@CruyffCourts, een unieke samenwerking met de Johan Cruyff Foundation, Bv Sport, Cambuur Verbindt en Amaryllis.

Workshops voor kinderen tijdens de Cultuur@Cruyffcourts in Heechterp/Schieringen

Cruyff Courts zijn populaire vrijplaatsen in vaak armere wijken waar kinderen en jongeren kunnen sporten. In 2021 hebben op 23 Cruyff Courts door heel Nederland heel veel kinderen mee kunnen doen aan toffe activiteiten als rappen, dj-en, dansen en vloggen. Dit jaar is Cultuur@CruyffCourts terug met 29 courts door heel Nederland. Op 7 september is de feestelijke aftrap met een speler van Cambuur die zijn creatieve skills zal laten zien.

De leerlingen van de groepen 6 t/m 8 van IKC Kinderkoepel, IKC Aventurijn, IKC Franciscus en OBS Plataanschool zullen gedurende 6 aansluitende woensdagochtenden kennis maken met diverse culturele activiteiten. De workshops die worden gegeven in carrouselvorm zullen deze weken verzorgd worden door de Podiumschool, Kunstacademie Friesland, Circus Saranti en Karam Farhat bekend van breakdance en Hip Hop. Uiteindelijke doel van deze gratis workshops is de jongeren te laten kennis maken met divers cultureel aanbod van de stad Leeuwarden.

Jeugdfonds Sport & Cultuur
Tijdens C@CC 2022 is er elke ochtend een intermediair van het Jeugdfonds Sport & Cultuur aanwezig. Zo kan er ter plaatse samen met de intermediair gekeken worden naar passende structurele sport- of cultuurlessen en indien mogelijk gelijk een aanvraag worden ingediend. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld toch kunnen deelnemen aan sportieve en creatieve activiteiten. Voor die kinderen en jongeren betaalt het Jeugdfonds de contributie/het lesgeld en in bepaalde gevallen de benodigde attributen. De laatste C@CC vindt plaats op 12 oktober en deze zal feestelijk worden afgesloten door de huidige wereldkampioen groundmoves Nasser El Jackson.

 Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.