Cultuur@CruyffCourt 's-Hertogenbosch-West 2021

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur ‘s-Hertogenbosch & Vught pagina

‘s-Hertogenbosch & Vught | 1 juli 2021

Cultuur@CruyffCourt ‘s-Hertogenbosch West 2021

Cultuur@CruyffCourt ’s-Hertogenbosch 2021

Het was een geweldige ervaring voor kinderen. Op het Cruyff Court, waar normaal gesproken volop gesport wordt, konden kinderen in mei en juni enkele weken op dinsdag en woensdag meedoen aan cultuuractiviteiten. Hip-hop, zang, tekenen met licht en nog meer fantastische activiteiten, die kinderen in de wijk West op een laagdrempelige manier kennis lieten maken met cultuur.

Cultuur@CruyffCourt, zo heet het project, is een landelijke samenwerking tussen de Cruyff Foundation en het Jeugdfonds Sport & Cultuur. In ’s-Hertogenbosch is dit project mede mogelijk gemaakt door de Van Landschot Kempen Foundation. Het doel van het project is om kinderen door te geleiden naar structureel cultuuraanbod, al dan niet met hulp van het JFSC.

In samenwerking met Huis73 en PowerUp073 zijn er een twintigtal workshops georganiseerd. Kinderen uit de wijk West konden hier gratis aan mee doen. Omdat het Cruyff Court centraal in de wijk ligt hebben de workshops een aanzuigende werking op de kinderen in de buurt. “Is er iets te doen? Daar wil ik bij zijn.” Wat inhield dat het een komen en gaan van kinderen was. In totaal hebben de workshops 87 deelnemers gehad.

“Zijn jullie er vandaag weer? Wat gaan we doen?” was een veelgehoorde vraag op de dinsdag of woensdag. Kinderen waren oprecht blij om mee te kunnen doen. En dus ook oprecht teleurgesteld dat de activiteiten na 4 weken stopten. Als het aan hen ligt komt er een vervolg. Dat gaan we komende tijd bekijken.

 

 Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur ‘s-Hertogenbosch & Vught

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.