nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht pagina

Utrecht | 29 augustus 2022

Voetballen of kunst maken; feest op het Cruyff Court Kanaleneiland

Na een succesvolle Overvecht editie in 2020 was het dit jaar feest op het Cruyff Court in Kanaleneiland. Van 13 juli t/m 19 augustus konden kinderen op het Cruyff Court aan de Peltlaan en het Cruyff Court aan de Marco Pololaan meedoen met diverse sportieve en creatieve activiteiten. Voetballen of kunst maken, koken of breakdancen; op de Cruyff Courts krijgen kinderen en jongeren de kans te ontdekken wat ze leuk vinden.

Divers programma

Van 13 juli t/m 19 augustus werden er wekelijks culturele activiteiten aangeboden op het Cruyff Court Kanaleneiland voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 6 tot 15 jaar. Deelname was gratis. De activiteiten waren in samenwerking met BOKS, Brede School, Hart van Noord en DOCK georganiseerd met diverse cultuuraanbieders uit de wijk of uit de stad. Van het maken van een gezamenlijk kunstwerk, tot een workshop breakdance of aan de slag met VR brille. Er was voor iedereen wat wils.

Winnen en verliezen

De Cruyff Courts zijn een veilige ontmoetingsplek waar kinderen saamhorigheid ervaren, vriendschappen sluiten, hun eigen talenten ontdekken en om leren gaan met winnen en verliezen. Het project is daarmee waardevol voor de fysieke en mentale ontwikkeling van de kinderen.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.