nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland pagina

Zuid-Holland | 16 juli 2019

Rappen, dansen en graffiti op het Cruyff Court in Capelle aan den IJssel

Jongeren maken kennis met cultuur

Logo Cultuur@CruffCourtsOp zaterdag 20 juli geeft wethouder Harriët Westerdijk het feestelijke startsein voor het project Cultuur@Cruyffcourts. Om 13.00 uur trapt ze af op het Cruyff Court Purmerhoek. Jongeren kunnen daarna meedoen aan verschillende workshops, zoals graffiti,  muziek, Freestyle Football, dans  en beatboxen.

De activiteiten gaan de hele zomervakantie door op maandag, dinsdag en donderdag. Capelse jongeren van 8 tot 15 jaar kunnen rappen, dj-en, dansen en vloggen op het Cruyff Court bij de Purmerhoek. Meedoen is gratis. Het programma staat op www.cultuurcruyffcourts.nl.

 

Sport en Cultuur dichtbij

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur en de Johan Cruyff Foundation willen met het project Cultuur@CruyffCourts kinderen en jongeren kennis laten maken met sport en cultuur dichtbij huis.  Sportief Capelle begeleidt de activiteiten die diverse cultuuraanbieders uit Capelle gaan geven.

Cruyff Courts zijn veilige ontmoetingsplekken waar kinderen en jongeren kunnen sporten en bewegen.  Een plek waar ze bij elkaar komen en samen chillen. Ook cultuur past prima op de Cruyff Courts. Veel ouders en jongeren denken dat cultuur moeilijk is en ver van hun bed. Op de Cruyff Courts is te zien dat ook rap, dj-en, dansen en vloggen cultuur zijn. Zo komt cultuur dichterbij. Het doel is jongeren meer te interesseren, zodat ze na de vakantie doorgaan met muziek of dans. Is er thuis geen geld voor de lessen? Dan kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur bijspringen.

Bekijk het volledige programma van  Cruyff Court De Hoeken op www.cultuurcruyffcourts.nl!

Cultuur@CruyffCourts wordt mogelijk gemaakt door de deelnemers van de VriendenLoterij en het Fonds voor Cultuurparticipatie.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.