COVID-19 en Jeugdfonds Sport Limburg en Jeugdfonds Cultuur Limburg

Naar Jeugdfonds Cultuur Limburg pagina

Limburg | 16 april 2020

COVID-19 en Jeugdfonds Sport Limburg en Jeugdfonds Cultuur Limburg

Door de uitbraak van het coronavirus leven we in een roerige tijd. Het raakt ons allemaal. Wij vinden het ontzettend jammer dat de kinderen op dit moment niet kunnen deelnemen aan hun wekelijkse sport- of cultuuractiviteit. Hou onze social media in de gaten voor leuke tips en adviezen. Hopelijk kunnen de kinderen op deze manier toch meedoen!

Om duidelijkheid te geven over de manier waarop wij omgaan met deze situatie hebben wij advies ingewonnen bij Jeugdfonds Sport & Cultuur Nederland, Huis voor de Sport Limburg en Huis voor de Kunsten Limburg. Op basis hiervan hebben wij onderstaande opgesteld. Alles gericht op continuïteit en efficiency. We willen natuurlijk allemaal dat, zodra het weer kan en mag, de kinderen zo snel mogelijk kunnen gaan sporten en spelen!

 

  • Vervolgaanvragen: aanvragen die worden ingediend voor kinderen die al langer via ons sporten of aan cultuur doen en waarvoor een vervolgaanvraag wordt ingediend bij dezelfde vereniging/instelling nemen wij op de gebruikelijke manier in behandeling.
  • Nieuwe aanvragen: vóór het indienen van de aanvraag graag informeren bij de vereniging/instelling per wanneer het lidmaatschap in kan gaan. Is dit nog niet bekend dan graag de aanvraag nog niet indienen. Als de aanvraag wordt ingediend gaan wij er vanuit dat het kind ook kan starten op de aangegeven startdatum en nemen wij de aanvraag in behandeling.
  • Reeds ingediende nieuwe aanvragen: aanvragen die reeds zijn ingediend voor kinderen die nog niet bekend bij ons zijn óf voor kinderen waarvoor een aanvraag is ingediend voor een activiteit bij een andere vereniging/instelling dan voorheen, zullen wij middels ons aanvraagsysteem retour sturen aan de intermediair. Wij zullen de intermediair vragen om aan te geven wanneer het kind daadwerkelijk kan starten. Zodra wij een reactie hebben ontvangen nemen wij de aanvraag alsnog in behandeling.
  • Nu veel winkels gesloten zijn, kan het zijn dat waardebonnen Als duidelijk is wanneer de bon weer ingeleverd kan worden bij de winkel, kan de datum op de waardebon door ons worden aangepast. Indien nodig stuur dan aub een e-mail met daarin de naam van het kind en het aanvraagnummer en dan laten wij een nieuwe waardebon met aangepaste datum toekomen.
  • Wij hebben als fondsen begrip voor de situatie waarin eenieder zich nu bevindt. Dit zal voor velen ook financiële gevolgen gaan hebben. Wij willen als fondsen de sport- en cultuursector gezond houden en dus hoeven wat ons betreft contributies niet terugbetaald te worden. Dit ook gezien de korte periode en het vele administratieve werk dat dit voor alle partijen met zich mee zal brengen. Mocht het beleid van de vereniging/cultuurinstelling anders zijn dan kunt u hierover contact met ons opnemen.
  • Wij willen vragen om de reeds toegekende periode te blijven handhaven. Een verlenging van de periode (om de niet deelgenomen maanden te compenseren) is niet wenselijk omdat dit onduidelijkheid geeft bij het indienen van een eventuele vervolgaanvraag.
  • Het indienen van aanvragen blijft mogelijk en kan op de gebruikelijke manier. Binnen 2 weken hoor je of de aanvraag is goedgekeurd.
  • De betalingen naar sportverenigingen, cultuurinstellingen en winkels zullen door blijven gaan. We streven ernaar om dit tweewekelijks te laten plaatsvinden.

 

Wij zijn goed bereikbaar via de e-mail. Verzoeken of vragen kunnen gesteld worden via limburg@jeugdfondssportencultuur.nl en worden zoals gebruikelijk beantwoord. Je kunt ons ook bellen voor vragen. Dit kan van maandag t/m donderdag tussen 8.30 en 16.30 uur via het gebruikelijke telefoonnummer (06-50904504). Op dit moment heeft het onze voorkeur om zoveel mogelijk te communiceren via de e-mail. Dit i.v.m. thuiswerken en daardoor onregelmatige werktijden.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Cultuur Limburg

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.