nieuws

Naar Jeugdfonds Sport Friesland pagina

Friesland | 22 november 2018

Coby van der Laan nieuwe voorzitter Jeugdfonds Sport Friesland

Coby van der Laan uit Heerenveen is de nieuwe voorzitter van de Stichting Jeugdfonds Sport Friesland. Van der Laan was tot juni dit jaar voor een periode van 12 jaar wethouder van de gemeente Heerenveen. Ze neemt de voorzittershamer over van Anne Jochum de Vries.

Het Jeugdfonds Sport Friesland zet zich in voor kinderen tot 18 jaar die, als er thuis te weinig geld is, niet in staat zijn hun sport te beoefenen. In Friesland zijn dat er ca. 12.000. Om deze kinderen in beeld te krijgen werkt Jeugdfonds Sport Friesland met tussenpersonen die kunnen bemiddelen in o.a. onderwijs, verenigingsleven en wijken.

Op basis van hun melding, via een intermediair, krijgen de kinderen hun benodigdheden om te kunnen sporten. De gelden komen via particuliere giften en overheden beschikbaar. In Friesland zijn bijna alle gemeenten aangesloten.

In Friesland werkt het Jeugdfonds Sport nauw samen met het Jeugdfonds Cultuur en Stichting Leergeld. Deze samenwerking leidt ertoe dat steeds meer kinderen geholpen kunnen worden.

“Alle kinderen moeten kunnen meedoen. Uit eigen ervaring weet ik dat sporten leuk en belangrijk is. De vaardigheden die je dankzij het sporten op doet vormen een brede basis voor je persoonlijke ontwikkeling. Als voorzitter wil ik me graag samen met de andere bestuursleden inzetten om zoveel mogelijk kinderen sportief in beweging te krijgen.” aldus Coby van der Laan.

Door te sporten leren kinderen samenwerken, omgaan met winnen en verliezen en maken ze kennis met nieuwe vrienden. Dat is goed voor het zelfvertrouwen en de concentratie. Een kind dat lekker in zijn vel zit, presteert beter.

Naast Coby van der Laan bestaat het bestuur van Jeugdfonds Sport Friesland uit Thijs Spijkervet, Jan van Zanden, Herma van Keulen, Wytze Visser, Albert van Keimpema, Anne Jochum de Vries en Albert Helder

Fotograaf: Nicolien Sijtsema FotografieLees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport Friesland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.