nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda pagina

Breda | 4 december 2023

Chassé-BoArte Gala haalt € 15.850 op voor Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda

Vrijdag 1 december vond het jaarlijkse Chassé-BoArte Gala plaats. Onderdeel van het avondvullende programma was de loterij waarvan de opbrengst dit jaar naar het Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda gaat.

Jeroen Meeuwissen, voorzitter van het Jeugdfonds, nam een cheque van € 15.850 in ontvangst van Egbert de Groot voorzitter van BoArte, en Ruud van Meijel, algemeen directeur Chassé Theater.

Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda
In Breda leeft 1 op de 9 kinderen in armoede. Voor kinderen uit gezinnen met geldzorgen maakt het Jeugdfonds Sport & Cultuur het toch mogelijk lid te worden van een sportclub, een zwemdiploma te halen of deel te nemen aan culturele lessen. Voor deze kinderen betaalt het fonds de contributie/lesgeld en de benodigde attributen.
Kinderen die in armoede leven krijgen niet de kansen die voor leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn. Meedoen aan sport en cultuur helpt een kind zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal te ontwikkelen. Het aantal gezinnen met financiële problemen groeit, ook in Breda. Het fonds wil meer kinderen kunnen helpen.

Chassé en BoArte dragen hier aan bij door het fonds het goede doel van dit jaar te maken. Met een opbrengst van bijna € 16.000 kan het fonds op een prachtige extra bijdrage rekenen.

Chassé-BoArte Gala 2023
Tijdelijk onderbroken door de coronajaren vond vrijdag 1 december weer het Chassé-BoArte Gala plaats. BoArte is de culturele businessclub van het Chassé Theater. Het is een zelfstandige organisatie waarvan vijfentwintig vooraanstaande Bredase bedrijven lid zijn. Via hun lidmaatschap steunen BoArte-leden het Chassé Cultuurfonds.

De genodigden van het gala konden vrijdagavond genieten van de muzikale dansvoorstelling Message In A Bottle met aansluitend een diner. Message In A Bottle is een internationale topproductie uit London en het nieuwste meesterwerk van de baanbrekende choreograaf Kate Prince. De voorstelling is gebaseerd op de legendarische muziek van Sting en heeft deze week voor vijf, nagenoeg uitverkochte, zalen gezorgd in het Chassé Theater.
Tijdens het diner was er een optreden van Jeugdfonds ambassadeur Brigitte Heitzer.


Ruim 350 genodigden van vooraanstaande bedrijven en (culturele) instellingen en de overheid hebben vrijdag 1 december genoten van de avond en velen droegen bij aan het goede doel.


Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.