5 september 2019

Musicalster Brigitte Heitzer ambassadeur Jeugdfonds Sport & Cultuur

Musicalster Brigitte Heitzer gaat zich als ambassadeur inzetten voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Haar motivatie? Muziek maken, zingen of dansen draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling van kinderen. Alle kinderen moeten iets aan muziek kunnen doen, ook als er thuis geen geld is.

Brigitte’s grote doorbraak kwam na het winnen van het TV programma ‘Op zoek naar Evita’. “Muziek is mijn leven, mijn uitlaatklep. Ik word er heel gelukkig van en ben zo blij dat ik er mijn vak van heb kunnen maken.”

Nu ik zelf kinderen heb, zie ik hoe belangrijk muziek is.

Brigitte: “Nu ik zelf kinderen heb, zie ik hoe belangrijk muziek is. Ze reageren acuut op muziek, zelfs baby’s in de buik. Ook als je niet lekker in je vel zit, helpt muziek. Het is zo jammer dat muziekles op school niet vanzelfsprekend meer is, daardoor moeten kinderen buiten school op muziekles en dat kost geld. Daarom ben ik blij dat ik nu ambassadeur ben voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Zij zorgen ervoor dat kinderen, als er thuis geen geld is, toch mee kunnen doen en dezelfde kansen krijgen als hun leeftijdgenootjes. Een mooi doel om me voor in te zetten!”

Lees Brigitte’s hele verhaalLees meer nieuws

Wist je dat?

gemeenten zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

kinderen groeit op in armoede.

kinderen en jongeren in 2019 de kans kregen om te sporten.

kinderen en jongeren in 2019 de kans kregen om te dansen, muziek te maken, schilderen.