nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland pagina

Gelderland | 8 september 2020

Maak kennis met Bregje Sinnema, stagiaire bij Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland

In augustus is het team van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland uitgebreid met Bregje Sinnema (21 jaar). Zij is voor een half jaar aan de slag als stagiaire. Bregje studeert Sportkunde aan de Hogeschool van Amsterdam en zit in het laatste jaar. Naast haar studie en stage werkt ze bij een trampolinepark.

Wat ga je doen voor het JFSC Gelderland?

Ik ga een onderzoek uitvoeren onder de intermediairs om zo te achterhalen hoe tevreden zij zijn over het Jeugdfonds en welke behoeften zij hebben. Er zijn zo’n 850 intermediairs in Gelderland. Zij vormen de verbindende schakel tussen ouders en het Jeugdfonds. Zonder intermediairs is het niet mogelijk voor het Jeugdfonds om deze kinderen te helpen. De ene intermediair is daarin heel actief, de ander veel minder. Het is dus van belang om te achterhalen hoe tevreden de intermediairs zijn en wat zij nodig hebben om aanvragen goed in te kunnen dienen. Daarnaast wil ik meekijken en meehelpen bij zoveel mogelijk verschillende projecten zoals de activiteiten die georganiseerd gaan worden voor het jubileumjaar.

Waarom vind je het leuk om voor het JFSC Gelderland aan de slag te gaan?

Ik heb altijd al mensen willen helpen en het liefst door middel van sport. Toen ik door een studieopdracht meer te weten kwam over het JFSC, sprak dat mij gelijk aan en dacht ik: dit is een mooie plek om stage te lopen.

Doe je zelf aan sport of cultuur? En waarom vind je dat zo leuk?

Op het moment doe ik niet aan sport of cultuur. Ik heb altijd gehockeyd, maar ik ben gestopt omdat ik niet wist hoe dit schooljaar voor mij eruit zou zien. Ik vond het altijd leuk om te hockeyen. Lekker sporten en daarna gezellig met je team nog wat drinken.

Wat hoop je de komende periode te bereiken?

Ik hoop op een leuke en leerzame periode bij JFSC Gelderland. Ook hoop ik een goed onderzoek uit te voeren, zodat ik het Jeugdfonds verder kan helpen met de adviezen die uit het onderzoek komen.

 

 Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.