nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda pagina

Breda | 10 november 2021

Breda fietst al 46 fietsen bij elkaar

De actie ‘Breda fiets voor Breda’ die op 5 april van start ging, heeft al 46 fietsen opgeleverd voor kinderen van wie de ouders/verzorgers wel een financieel steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Wethouder Marianne de Bie reikte dinsdag 9 november de eerste 17 fietsen uit. De campagne loopt nog door tot maart 2022, dus er kunnen nog meer fietsen bijkomen.

Actie
Sinds 5 april jl hebben ruim 700 Bredanaars meer dan 140.000 sponsorkilometer gefietst voor de actie ‘Breda fietst voor Breda.’ De kilometers werden bijgehouden in een app, waardoor elk fietstochtje naar werk of sportvereniging meetelde. Elke 5000 kilometer was goed voor een fiets. Het eindresultaat in 7 maanden: 46 fietsen die het Jeugdfonds Sport en Cultuur Breda en de gemeente Breda gaat uitreiken aan kinderen die er een kunnen gebruiken.

Trots en tevreden
Op de wielerbaan van Wielervereniging Breda kon wethouder Marianne de Bie vanmiddag de eerste 17 kinderen gelukkig maken. De andere kinderen kunnen hun fiets rechtstreeks ophalen bij een van de deelnemende fietsenmakers.
De Bie voelde zich om meer dan één reden trots en tevreden met het bereikte resultaat: ‘Fietsen is een stukje nationaal erfgoed wat voor iedereen bereikbaar moet kunnen zijn. Het is belangrijk voor kinderen om op jonge leeftijd het verkeer te leren kennen en hierdoor ook verder dan hun eigen straat kunnen komen. Dat fietsen bijdraagt aan gezondheid en dat mensen die veel fietsen ook gelukkiger zijn, is ook al vaker bewezen. Dus mooi dat we met dit project, samen met Jeugdfonds Sport en Cultuur Breda, de Wielervereniging Breda en de fietsenmakers, een aantal kinderen aan een fiets kunnen helpen’.

Met dank aan:
Gemeente Breda, Schietecat Tweewielers, Roberto Fietsen aan de Mark, Wielervereniging Breda, 076 fietst en Stichting Leergeld Breda

 Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.