nieuws

3 september 2021

BNP Paribas Foundation verlengt partnership en steunt El Jackson Education-project

Ons partnership met het Dream Up-programma van de BNP Paribas Foundation is met drie jaar verlengd. Dream Up stelt de komende jaren in Nederland budget beschikbaar voor het El Jackson Education-project van onze ambassadeur en tweevoudig wereldkampioen groundmoves Nasser el Jackson. In dit project krijgen kinderen wekelijks les van Nasser.

Met de bijdrage van Dream Up kunnen meer kinderen meedoen met het El Jackson Education-project. In dit project krijgen kinderen wekelijks les in groepsverband waarbij lifeskills, theater, dans en muziek wordt gecombineerd met een (voet)bal om zichzelf zo beter te leren kennen. Ambassadeur Nasser El Jackson geeft de lessen. Naast concentratie, toewijding en speelsheid zijn vertrouwen en broederschap de basiselementen in de trainingen van Nasser: “In het theater is perfectie geen doel. Je kunt er je kwetsbare kant laten zien. Een zachte laag waar het niet gaat om presteren maar om delen en tonen.” Nasser werkt voor dit project samen met choreograaf Guilherme Miotto en Corpo Máquina, een inclusieve culturele beweging met dans als uitgangspunt.

Over Dream Up

De BNP Paribas Foundation ondersteunt projecten op het gebied van cultuur, milieu of sociale betrokkenheid. Het Dream Up-programma van de Foundation is in 2015 gestart met als doel jongeren uit kansarme milieus te helpen om zich te ontwikkelen aan de hand van praktijklessen in kunst en cultuur. Het programma geeft hen de kansen een artistieke discipline uit te oefenen. De samenwerking tussen het Jeugdfonds Sport & Cultuur en de BNP Paribas Foundation wordt dit jaar voor de tweede keer verlengd voor een periode van drie jaar.

Geert Lippens, CEO van BNP Paribas Nederland: “We vinden het van groot belang dat álle kinderen en jongeren de mogelijkheid krijgen om te sporten en deel te nemen aan verschillende culturele activiteiten. We zijn trots dat BNP Paribas als partner van Jeugdfonds Sport & Cultuur bij kan dragen aan de sociale en culturele ontwikkeling van een nieuwe generatie.”

Lees meerLees meer nieuws

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.