nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Hengelo-Borne pagina

Hengelo-Borne | 20 februari 2024

Bijeenkomst voor Intermediairs bij Jeugdfonds Sport & Cultuur in Hengelo-Borne

In een drukbezochte interactieve informatieve bijeenkomst gehouden op 14 februari 2024 in het Kulturhus in Borne, kwamen intermediairs en bestuursleden van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Hengelo-Borne samen om de cruciale rol te bespreken die zij spelen in het ondersteunen van kinderen en jongeren. De organisatie voor deze bijeenkomst was in handen van cultuurmakelaar Jessie von Piekartz, en beweegmakelaar Tanja Diepenmaat. Na de opening door voorzitter Ton Tammerveld, sprak Reshmie Oogink (intermediair en voormalig Nederlands Taekwandoka, meervoudig Nederlands kampioen) over haar persoonlijke ervaringen in haar rol als intermediair.

Reshmie Oogink, meervoudig Nederlands kampioen Taekwondo over haar rol als intermediair

Deze bijeenkomst was een sleutelmoment voor intermediairs, die vaak de eerste schakel zijn in het verbinden van kinderen uit minderbedeelde gezinnen met de kansen die het fonds biedt. Intermediairs, zoals leerkrachten, jeugdhulpverleners, en maatschappelijk werkers, spelen een cruciale rol in het aanmelden van kinderen die baat kunnen hebben bij de steun van het fonds. Zij zijn degenen die de aanvragen indienen zodat kinderen kunnen deelnemen aan activiteiten zoals voetbal, vioolles, turnen, en meer. Tijdens het panelgesprek over armoede onder leiding van expert Ben Boksebeld werd nog eens duidelijk hoe schrijnend armoede kan zijn voor een kind en hoe waardevol het Jeugdfonds dan is.

Donatie van 2.205 euro door ambtenaren van de gemeente Hengelo, de cheque werd overhandigd door wethouder Jacqueline Freriksen.

Wethouder Jacqueline Freriksen benadrukte tijdens de bijeenkomst het belang van het betrekken van kinderen bij sport- en cultuuractiviteiten. Ze sprak over de positieve impact van deze activiteiten op het zelfvertrouwen, de sociale vaardigheden en het geluk van kinderen. De donatie van de Hengelose ambtenaren zal helpen om deze kansen toegankelijker te maken voor nog meer kinderen.

De voorzitter van het Jeugdfonds Hengelo Borne, Ton Tammerveld, deelde zijn enthousiasme en dankbaarheid voor de donatie en benadrukte hoe deze bijdraagt aan het verminderen van financiële drempels voor gezinnen in nood. Met de toenemende vraag vanuit gezinnen die financieel geraakt zijn door omstandigheden zoals de coronacrisis, is deze steun essentieel.

Waardevolle ideeën om de betrokkenheid en de communicatie te verbeteren.

Deze bijeenkomst was ook een gelegenheid om de intermediairs verder te informeren over de mogelijkheden die het Jeugdfonds biedt, zoals het financieren van contributie, lesgeld, en benodigdheden zoals sportkleding of dansschoenen. Intermediairs werden aangemoedigd om hun betrokkenheid te blijven voortzetten en nieuwe aanvragen in te dienen, zodat geen enkel kind de kans mist om te groeien en te bloeien door middel van sport en cultuur. Er werden op een creatieve manier gebrainstormd en geschilderd, en waardevolle ideeën aangedragen om de betrokkenheid en de communicatie te verbeteren.

 

 

 

Contact

Wil je meer weten over hoe je een intermediair kunt worden of een aanvraag kunt doen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur Hengelo-Borne? Neem dan contact op via mail of telefoon.

 

E-mailadres: hengelo-borne@jeugdfondssportencultuur.nl
Telefoon: 074-2459876

Helpdesk: Hayat Boubr, Meryem Bayrak en Jose Groot Rouwen
Aanwezig: Ma. t/m vrijdag bereikbaar

Blijf ons ook volgen op social media links voor updates en inspirerende verhalen.

 

    Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Hengelo-Borne

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.