benefietconcert

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen pagina

Groningen | 3 februari 2020

Benefietconcert concertkoor KOV tbv Jeugdfonds

Het concertkoor KOV geeft op zondag 22 maart een benefietconcert ten bate van het project “Geef ieder kind muziek” van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen. De opbrengst zal besteed worden aan muzieklessen of het verhuren van een muziekinstrument aan kinderen in de provincie Groningen wier ouders dat niet kunnen betalen. De entree is gratis maar het concertkoor hoopt dat bezoekers aan het einde van dit concert iets willen doneren voor dit mooie project.

Zingen en musiceren ondersteunt de ontwikkeling van sleutelvaardigheden, zoals luisteren en lezen en stimuleert de emotionele intelligentie. Het vergroot het zelfvertrouwen, de eigenwaarde en zorgt voor contact en vriendschap met andere kinderen. Daardoor kan een kind zich op sociaal, fysiek, motorisch en mentaal vlak goed ontwikkelen. Muziek maken met elkaar en luisteren naar muziek versterkt de verbinding tussen kinderen onderling en het is ook gewoon leuk! Daarom is het zo belangrijk dat alle kinderen mee kunnen doen en op les kunnen, ook wanneer hiervoor thuis te weinig geld is.

Datum:   Zondag 22 maart 2020
Locatie:  San Salvatorkerk, Hora Siccamasingel 202, Groningen
Tijd:        15.00 – 17.00 uur

Programma
Felix Mendelssohn Bartholdy
Psalm 55 Hör mein Bitten
Psalm 42 Wie der Hirsch schreit
Delen uit de Elias

Concertkoor KOV o.l.v. Leendert Runia
Solist:      Christy Luth
Vleugel:   Victoria Dmitrieva

Bekijk hier de aankondigingsposter: Poster concert KOVLees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.