nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Flevoland pagina

Flevoland | 31 augustus 2023

Amina: ‘Rijk met gezonde kinderen en goede contacten’

Een van de vele vrijwilligers die de Sport Fun Dagen voor de Lelystadse jeugd van 6 tot 16 tot een succes heeft gemaakt is Amina. We spraken met haar en vroegen haar waarom ze mee doet als vrijwilliger. Tot onze verrassing heeft ze zich helemaal niet opgegeven. Ze had niet het idee de juiste persoon te zijn omdat ze weinig van voetbal weet.

“Maar Amina, je loopt toch hier met een roze shirt aan waaraan we de vrijwilligers herkennen?” Ja, dat klopt. Ze vertelt: “Toen ik mijn zoon kwam brengen, bleek dat er een vrijwilliger niet was gekomen. En toen vroeg iemand mij of ik wilde blijven om een groepje te begeleiden, dat heb ik gedaan”. Of ze het leuk vindt hoef ik niet te vragen, dat zie je zo wel. En terwijl we praten houdt ze ook haar team en haar zoon in het oog!

Ze heeft nu gemerkt dat je geen verstand van voetballen hoeft te hebben. Het gaat er om het team bij elkaar te houden, zo nodig een ruzie te sussen, met de kinderen mee te gaan naar de volgende activiteit. Volgend jaar is ze weer van de partij.

Arm in een rijk land

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur, voor wie City Marketing Lelystad deze dagen organiseert,  kent ze al. Het Jeugdfonds betaalt de contributie van de sport voor haar zoon. Ze heeft zichzelf wel moeten overwinnen, ze heeft er lang over nagedacht. Het voelt zo tegenstrijdig. Je woont in een rijk land, haar man werkt fulltime en toch zijn ze niet in staat zelf alles te betalen wat hun kinderen nodig hebben. Arm in een rijk land, dat is een vreemde constatering.

Uiteindelijk heeft het belang van haar kind zwaarder gewogen dan schaamte. Haar zoon is blij dat hij kan sporten; dat hij via Leergeld een fiets heeft; dat hij mee kan doen met Summer’s Cool van Sportbedrijf Lelystad. Haar dochter is blij dat haar beugel via steun van Kinderhulp toch tot het einde toe afgemaakt kon worden.

En wat is arm, Amina is rijk met gezonde kinderen, goede contacten, en dat ze de weg naar de juiste organisaties weet te vinden. Voor iedereen die nog twijfelt: doe als Amina, maak gebruik van de voorzieningen die er zijn, die bedoeld zijn om ook jouw kinderen de kans te geven die ze verdienen. De kans om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen, de  ruimte om te spelen en te leren, om op te groeien in goede gezondheid.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Flevoland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.