Ambassadeur Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe in muziektheater.

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe pagina

Drenthe | 5 augustus 2021

Ambassadeur Sem Donkers speelt jonge Harry Muskee

Muziektheatervoorstelling “Muskee – So Many Roads” over blueslegende Harry Muskee

Toen Sem een paar maanden geleden het nieuws las dat er een voorstelling over blueszanger Harry Muskee (Cuby van de Blizzards) zou komen, was hij meteen blij verrast. Hij wist: hier moet ik naartoe. “Ik kende Muskee al en ook een aantal nummers van Cuby and the Blizzards, was ook al een fan in zekere mate.Het was ook weer niet zo dat ik het hele repertoire uit mijn hoofd kende en de complete geschiedenis van Cuby kon opzeggen” aldus Sem. Maar hij was al wel gefascineerd door Muskee.

Drenthe

Voor een groot gedeelte komt dat ook omdat die muziek ontstond op een plek nog geen halfuurtje van waar hij vandaan komt; in een boerderij in Grolloo. “Dat daar, juist op die plek, muziekgeschiedenis is geschreven heb ik altijd bijzonder gevonden. Niet in een studio in Amsterdam of Hilversum, maar in Grolloo, in Drenthe. Dat Drenthe waar ik ook vandaan kom. Ik vind dat mooi; dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt, maar toch leadzanger kunt worden in de grootste band van Nederland (want dat waren ze in die tijd – eind jaren zestig)”. 

Het had voor Harry Muskee, een man die zo aan zijn Drenthe gehecht was dat hij er zelfs een mogelijke Amerikaanse doorbraak voor afsloeg, ook heel anders kunnen lopen. Het had eigenlijk voor iedere artiest, in welke zin van het woord dan ook, anders kunnen lopen. “Daarom ben ik ook heel blij dat het Jeugdfonds Sport en Cultuur kinderen en jongeren de kans geeft om zich te ontwikkelen, om te doen wat ze leuk vinden” zegt Sem die ook ambassadeur is voor het fonds in Drenthe.

 

 

 

Auditie

“Een tijd nadat ik de aankondiging van de voorstelling zag, las ik dat er audities werden gehouden. Ik wist dat ik eeuwig spijt zou hebben als ik het niet op zijn minst geprobeerd zou hebben. Dus schreef ik me in en een aantal dagen later zat ik aan een tafeltje in een gebouw in Assen tegenover theaterlegende Dick van den Heuvel, van wie ik sowieso al een enorme bewonderaar was. Om dan voor hem auditie te moeten doen was verschrikkelijk spannend en heel onwerkelijk tegelijkertijd. Ik auditeerde niet voor een specifieke rol en was al blij geweest met een figurantenrolletje. Toen ik te horen kreeg dat ik de jonge Harry Muskee mocht spelen was dat een droom die uitkomt. Ik kan niet wachten tot we gaan spelen in september. Ik ben zo ontzettend blij en trots dat ik deel uit mag maken van deze productie. Er werken alleen maar hele lieve, goede mensen mee en het gaat echt een prachtige voorstelling worden”.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.