nieuws

21 oktober 2020

Ambassadeur Marianne Vos blikvanger nieuwe vrouwenploeg Jumbo-Visma

Geweldig nieuws! Partner Team Jumbo-Visma start in 2021 een eigen vrouwenwielerploeg, topwielrenster en onze ambassadeur Marianne Vos wordt de kopvrouw van de nieuwe ploeg.

Vos is één van de meest succesvolle wielrensters aller tijden, is al sinds 2014 ambassadeur van ons fonds. En sinds dit jaar werken we nauw samen met Team Jumbo-Visma met onder andere het actieplatform koersmee.nl en de fietsclinics die de ploeg organiseert op middelbare scholen.

Meervoudig wereldkampioene Marianne Vos is het uithangbord van het nieuwe team. “Ik ben trots dat ik vanaf volgend jaar onderdeel ben van Team Jumbo-Visma. De visie en ambitie van de ploeg spreken mij aan. Ik kijk ernaar uit om samen van start te gaan. Heel mooi dat een team als Jumbo-Visma in het vrouwenwielrennen stapt. Ik wist al dat er plannen waren om een vrouwenteam te starten. Toen ging de telefoon met de mededeling dat er interesse was en die was wederzijds. Zo is het balletje gaan rollen.”

Teammanager Richard Plugge had al langere tijd de ambitie om een vrouwenteam te starten. “De tijd is inmiddels rijp om daadwerkelijk aan de slag te gaan. Het is fantastisch om middels een eigen vrouwenploeg een grote bijdrage te gaan leveren aan het nationale en internationale vrouwenwielrennen. Met de komst van dit vrouwenteam maken we Team Jumbo-Visma compleet, waarbij we talentherkenning, talentontwikkeling en topsport op het hoogste niveau omarmen. Daarnaast is het fantastisch dat we hiermee ook jonge meiden op termijn perspectief kunnen bieden binnen ons Academy-model”, aldus Plugge.

Wij wensen Team Jumbo-Visma, Marianne Vos en de hele staf heel veel succes!Lees meer nieuws

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.