nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Zeeland pagina

Zeeland | 9 april 2019

Alle Zeeuwse gemeenten aangesloten bij Jeugdfonds Sport & Cultuur Zeeland

Alle dertien Zeeuwse gemeenten hebben op maandag 25 maart onder toezicht oog van directeur, Monique Maks, Jeugdfonds Sport & Cultuur landelijk een nieuwe overeenkomst getekend dat alle kinderen moeten kunnen sporten en culturele activiteiten kunnen ondernemen. Het is niet voor alle kinderen vanzelfsprekend om naar sport of muziekles te gaan. In Zeeland leven op dit moment bijna 6000 kinderen tussen de 4 en 18 jaar in armoede.

De ondertekening vond plaats in Pontes Het Goese Lyceum  te Goes. Hierbij was ook ambassadrice Jeugdfonds Sport & Cultuur Zeeland, Isabel Provoost aanwezig. Lang niet alle kinderen in Zeeland hebben gelijke kansen om te sporten of culturele activiteiten te ondernemen. Sommige ouders zijn financieel minder daadkrachtig. Voor hen kan het fonds een uitkomst bieden.

Jeugdfonds Sport & Cultuur Zeeland stelt zich ten doel om deze kinderen snel, effectief en op laagdrempelige wijze een kans te bieden om te gaan sporten of deel te nemen aan culturele activiteiten. Kinderen tussen de 4 en 18 jaar komen in aanmerking voor een sport/cultuurkans. Met de nieuwe overeenkomst is het de bedoeling dat we de komende jaren nog meer kinderen gaan bereiken. Voor deze kinderen betalen we de contributie of het lesgeld, zodat kinderen kunnen sporten, dansen, schilderen of op een andere manier creatief bezig te zijn. Vorig jaar kregen 2.822 kinderen door een bijdrage van het fonds de kans om hun sporten en creatieve talenten te ontdekken.

Voor meer informatie over 2018, zie deze factsheet.

Meer informatie over Jeugdfonds Sport & Cultuur Zeeland.

 Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Zeeland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.