nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht pagina

Utrecht | 25 juni 2019

ALLE AMERSFOORTSE BASISSCHOOLLEERLINGEN KRIJGEN GRATIS ZOMERPRETPAS

Het leukste kinderpaspoort van Amersfoort komt eraan! Een papieren boekje vol zomeractiviteiten voor alle kinderen van 4 t/m 12 jaar. Met de gratis ZomerPretPas kunnen zij de hele zomervakantie lang sportieve, creatieve en avontuurlijke zomeractiviteiten ondernemen. Over de 15.000 kinderen op meer dan 50 scholen krijgen dit jaar via school de derde editie van de ZomerPretPas.

ZomerPretPas is een boekje in paspoortvorm waarmee kinderen van 4 tot en met 12 jaar zes weken lang door de hele stad en iets daarbuiten, gratis of met korting, leuke zomeractiviteiten kunnen ondernemen. ZomerPretPas gaat de ruimte in, daarom zijn de zomeractiviteiten ingedeeld in vijf planeten; Sportplaneet, Natuurplaneet, Creatiefplaneet, Ontdekplaneet en Smulplaneet. Elke vakantieweek, van 20 juli tot en met 1 september 2019, kunnen kinderen zelf kiezen welke zomeractiviteiten zij willen doen. Na afloop van elke zomeractiviteit krijgen zij een stempel achterin hun ZomerPretPas.

Vanaf maandag 15 juli worden de ZomerPretPassen uitgereikt aan de kinderen op school door hun eigen juf of meester. Amersfoortse kinderen die buiten Amersfoort op school zitten kunnen een e-mail sturen naar info@zomerpretpas.nl.

ZomerPretPas is een non-profit initiatief van stichting KliederBoel en wordt mogelijk gemaakt door subsidie van IndeBuurt033 van gemeente Amersfoort. Maar ook door de belangeloze deelname van lokale ondernemers en sportverenigingen in alle wijken van de stad, organisaties zoals de SRO, ABC Amersfoort, Kunstbrouwerij, Het Groene Huis, Spoffin, Medialab, Herman van Veen Art Center, Superfun en alle basisscholen in Amersfoort.

Kijk voor meer informatie over deĀ  ZomerPretPas op www.zomerpretpas.nl

Volg de ZomerPretPas via Facebook en Instagram!Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.