nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Brabant pagina

Brabant | 20 december 2023

Aftermovie Cultuur@CruyffCourts Tilburg-West

In Tilburg, op het Cruyff Court aan de Lavendelweg, a.k.a. het Willem II Veld West, konden kinderen en jongeren zes middagen gratis genieten van diverse culturele en sportieve activiteiten. Op de woensdagen en vrijdagen van 27 september tot en met 13 oktober 2023 boden zeven lokale aanbieders negen verschillende workshops aan. De zes middagen telden we in totaal zo’n 700 bezoeken.

Kijk en geniet van de aftermovie

Het Cultuur@CruyffCourts Tilburg-West was een groot succes. Niet alleen door het mooie aanbod en de hoge opkomst, maar ook door het versterken van samenwerkingsverbanden. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Brabant heeft met het event nieuwe verbindingen tot stand gebracht tussen jongerenwerk, het armoedenetwerk, onderwijs en de culturele sector. Niet in de laatste plaats door de keuze voor de organisatie door Amine Mbarki van jongerenwerk R-newt als lokale producer. Mbarki: “Ik ga volgend jaar via R-newt aan de slag om het concept uit te rollen in Tilburg, met als doel per jaar een event te organiseren in twee wijken”.

Leergeld Tilburg heeft tijdens het Cultuur@CruyffCourts nieuwe contacten kunnen leggen met mensen uit de doelgroep en al voor een aantal kinderen structurele cultuurdeelname kunnen regelen.

Wereldkampioen groundmoves en allround freestyle voetballer Nasser el Jackson bezocht het Tilburgse event maar liefst twee keer

Waarom een Cultuur@CruyffCourts?

Cultuur wordt door veel ouders, kinderen en jongeren ervaren als abstract en ver van m’n bed. Door met Cultuur@CruyffCourts  te laten zien dat ook rap, dj’en, dansen en vloggen cultuur zijn, wordt het aanbod concreet en bereikbaar. Met Cultuur@CruyffCourts organiseren we samen met de Johan Cruyff Foundation culturele en creatieve activiteiten op Cruyff Courts. Kinderen kunnen hier hun hart ophalen. Voetballen of vloggen, tennissen of rappen; tijdens Cultuur@CruyffCourts krijgen kinderen en jongeren de kans te ontdekken wat ze leuk vinden tijdens een reeks proeflessen. Cruyff Courts zijn een veilige ontmoetingsplek waar kinderen saamhorigheid ervaren, vriendschappen sluiten, hun eigen talenten ontdekken en om leren gaan met winnen en verliezen.


Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Brabant

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.