nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht pagina

Utrecht | 6 december 2021

Actie “Tikkie, jij bent ‘m!” van VC Majella een succes!

Begin 2021 heeft volleybalvereniging VC Majella uit Utrecht de actie “Tikkie, Jij bent ‘m!” georganiseerd. Met “Tikkie, jij bent ‘m!” sport je van het ene volleyballid naar het andere. Telkens wordt er een ander lid ‘getikt’ en wordt een volleybal doorgegeven. Die moet vervolgens weer binnen 48 uur naar een ander lid. Elk lid dat getikt wordt, bepaalt zélf hoeveel hij of zij bijdraagt via een Tikkie aan het goede doel. De opbrengst was bestemd voor een aantal goede doelen, waarvan Jeugdfonds Sport & Cultuur er één van was. De actie was een groot succes!

Bedankt!

Op zondag 5 december 2021 vond de cheque-uitreiking plaats tijdens een volleybaltraining in Utrecht. De cheque werd uitgereikt door voorzitter Wijnand Vellekoop van VC Majella. In totaal is er €720 opgehaald voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Een deel van de donatie komt uit Tikkie jij bent ‘m! Een fantastisch bedrag waar we weer veel kinderen blij mee kunnen maken in de provincie Utrecht. Wij zijn ontzettend blij met deze mooie donatie. Wij bedanken de leden van volleybalvereniging VC Majella voor hun deelname!

Armoede neemt toe

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie voor de sportclub of vereniging voor kinderen uit gezinnen waar er onvoldoende financiële middelen zijn. Zeker met de gevolgen van de coronacrisis is het nóg duidelijker geworden dat sporten of naar muziekles gaan lang niet voor iedereen ‘normaal’ is. Het aantal gezinnen dat in armoede opgroeit, neemt nog altijd toe.

Wil jij ook in actie komen voor het Jeugdfonds? Dat kan! Bekijk hier hoe je een actie kunt opzetten voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.