nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht pagina

Utrecht | 28 februari 2022

Studievereniging V.U.G.S. komt in actie voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur

Studievereniging V.U.G.S. uit Utrecht heeft een toffe actie bedacht om geld op te halen voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht.

Studievereniging V.U.G.S.

V.U.G.S. is een studievereniging voor studenten sociale geografie en planologie in Utrecht. Met de vereniging organiseren zij allerlei activiteiten voor en door leden. Dit doen zij met allerlei verschillende commissies. Zo hebben ze ook een commissie die elk jaar geld ophaalt voor een zelf gekozen goed doel. Deze commissie heet de donacie en bestaat uit 10 leden uit allerlei verschillende jaarlagen.

In actie voor het goede doel

Met de donacie organiseren zij allerlei activiteiten om geld in te zamelen voor het goede doel. Zo hebben ze al een online bingo gehad, hebben ze rozen verkocht en rondgebracht met Valentijnsdag en hebben ze een driegangendiner georganiseerd. In de rest van het collegejaar hebben ze ook nog een veiling en een week, genaamd de impactweek, die volledig in het teken staat van het goede doel, maar ook het mentaal/fysieke welzijn van de leden. Ze zijn in oktober begonnen met geld inzamelen en zullen hiermee nog bezig zijn t/m juni.

Waarom het Jeugdfonds Sport & Cultuur?

Vicevoorzitter & Commissaris Extern Silke Heijma ligt toe: “We hebben gekozen voor Jeugdfonds Sport en Cultuur, omdat we graag iets wilden doen met de focus op mentaal/fysiek welzijn. En als er iets belangrijk is voor je welzijn dan is het wel voldoende kunnen sporten, een leuke hobby kunnen doen, etc. Daarnaast wilden we een doel dat lokaal in Utrecht was of een afdeling in Utrecht had. Daarom hebben we gekozen voor het Jeugdfonds.”

Hoe verloopt de actie (tussenstand)?

Tot nu toe loopt de actie goed. De activiteiten zijn leuk en hebben een hoge opkomst (zelfs in tijden van strengere covid-19-maatregelen). Ze hebben tot nu toe dan ook al een mooie opbrengst van 230,70 euro (hierbij zijn de grote activiteiten als het diner en de veiling nog niet meegerekend). De verwachting is dus dat dit nog best gaat oplopen richting de zomer, andere jaren werd er met de veiling vaak nog eens een paar honderd euro opgehaald.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.