nieuws

Naar Jeugdfonds Sport Limburg pagina

Limburg | 1 oktober 2021

Actie ‘Meedoen in Limburg’ krijgt hulp van Theo Bovens

Vandaag heeft oud-gouverneur Theo Bovens een cheque van maar liefst € 5.415,- overhandigd aan de actie ‘Meedoen in Limburg’. Bij gelegenheid van zijn afscheid als gouverneur van de provincie Limburg op 16 september had Theo Bovens de genodigden gevraagd geen cadeaus voor hem persoonlijk mee te nemen. Wie iets zou willen schenken, gaf hij als cadeautip mee een bedrag naar keuze over te maken naar dit goede doel, bestemd voor hulp aan jongeren in een kansarme positie. Theo Bovens benadrukte dat er juist nu door de coronacrisis meer kansenongelijkheid bestaat en armoede minder zichtbaar is, terwijl die er wel is. Om daar iets aan te doen, heeft hij ‘Meedoen in Limburg’ uitgekozen als doel.

‘Meedoen in Limburg’ is een samenwerking tussen de provinciale afdelingen van stichting Leergeld, Jeugdfonds Sport en Jeugdfonds Cultuur. De fondsen brengen stille armoede onder de aandacht en streven ernaar alle 22.000 kansarme kinderen en jongeren in Limburg te steunen. Zij krijgen zo de kans om mee te doen op school, bij de sportverenigingen of culturele instellingen zoals muziekscholen. Die steun levert een bijdrage op voor de aanschaf van een laptop op school, de contributie van de sportclub of de kosten van gitaarles.

Namens de drie fondsen nam voorzitter Hilde Glessner van stichting Leergeld de cheque in ontvangst.

Wil jij weten hoe je ‘Meedoen in Limburg’ kunt helpen? Kijk op www.meedoeninlimburg.nlLees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport Limburg

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.