nieuws

Naar Jeugdfonds Cultuur Arnhem pagina

Arnhem | 8 maart 2018

benefietconcert Eliane Rodrigues 15 april

Pianiste Eliane Rodrigues speelt zondag 15 april op het jaarlijkse benefietconcert ten gunste van het Jeugdcultuurfonds Arnhem. 

Voor de vijfde keer organiseert Lions Club Arnhem een benefietconcert ten gunste van Jeugdcultuurfonds Arnhem. Dit jaar met pianiste Eliane Rodrigues. Het concert vindt plaats in de Vredebergkerk te Oosterbeek. De opbrengst wordt besteed aan een project dat kinderen de kans geeft kennis te maken met muziek. Kinderen die dit niet vanzelfsprekend meekrijgen vanuit huis en waar de financiële middelen vaak beperkt zijn.  Zo is de opbrengst van 2016 naar een AMV (Algemene Muzikale Vorming) project gegaan dat georganiseerd is in een buurthuis in een wijk waar veel doelgroepkinderen wonen. Kinderen hebben in 2 series van 10 lessen kunnen kennismaken met Djembé, percussie en keyboard. Dit jaar wordt weer gekeken naar een mooi project.

Over Eliane Rodrigues

Eliane werd geboren in Rio de Janeiro. Op 3-jarige leeftijd begon ze met componeren, als 5-jarige speelde ze haar eerste recital en als 6- en 7-jarige concerteerde ze met orkest. Vanaf dat moment behaalde ze prijzen bij talrijke wedstrijden – zowel regionaal als nationaal – om dan als 18-jarige in de USA de “special prize” op het Van Cliburn concours te krijgen.

In ’83 eindigde ze als vijfde in de Koningin Elisabethwedstrijd. En sindsdien concerteerde ze in steden als Antwerpen, Brussel, Den Haag, Moskou, New York, Rio de Janeiro, St. Petersburg, Volgograd en Zürich. In De Doelen in Rotterdam wordt zij al 20 jaar lang uitgenodigd om op tweede kerstdag een Chopin-recital te brengen. In 1998 werd ze de spilfiguur van een jaarlijks festival in Zwitserland, Musica Romantica, waar zij niet enkel soleerde, maar ook dirigeerde en componeerde. Zij al ruim 20 jaar docent aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen.

Daarnaast bracht ze meer dan 25 cd’s uit van zowel liveconcerten als studio-opnames. Ze zette o.a. de 5 concerti van Sergei Prokofiev op cd. Meest recent zijn de opnames van alle 8 pianoconcerti van Beethoven in St. Petersburg en een Chopin CD. Volgend jaar verschijnt een Debussy album. Zij speelde meer dan 10 keer in Arnhem, Musis Sacrum, zowel solo recitals als met het Gelders Orkest.

Deze hilarische video ging vorig jaar viraal. Wilt u meer informatie lezen over dit benefietconcert? Klik op de Flyer van Eliane Rodrigues 13-2.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Cultuur Arnhem

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.