nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur ‘s-Hertogenbosch & Vught pagina

‘s-Hertogenbosch & Vught | 15 mei 2023

20 Leerlingen beklimmen de Mont Ventoux, Jeugdfonds is het goed doel!

Jeugdfonds Sport & Cultuur goede doel Van Maerlant Mont Ventoux

Op 21 juni beklimmen 20 leerlingen van het Van Maerlant uit Den Bosch de Mont Ventoux. Het goede doel van dit project is het Jeugdfonds Sport & Cultuur ’s-Hertogenbosch-Vught. Het Jeugdfonds betaalt de contributie voor de sportvereniging of het lesgeld voor cultuurlessen (dans, muziek, etc.) voor kinderen in gezinnen waar weinig geld is.

De organisatie Van Maerlant Mont Ventoux is in handen van de leerlingen Geert Bol, Xanne Hendrickx, Femke Mulders, Demian van Dam en een aantal docenten van het Van Maerlant.

Het is de 7e keer dat een groep leerlingen en docenten van het Van Maerlant de Mont Ventoux probeert te beklimmen. Ter voorbereiding doen ze meerdere trainingen, onder andere in de Loonse en Drunense Duinen. De Mont Ventoux is een beruchte berg. De klim is 21 kilometer lang en duurt ongeveer 2,5 uur. Het gaat om 1600 meter klimmen. De Mont Ventoux is ook beroemd omdat Tommy Simpson er overleed tijdens de Ronde van Frankrijk 1967. Een combinatie van grote hitte, uitputting en uitdroging werd Simpson fataal. Zijn dood was aanleiding voor aanscherping van de dopingregels. Een kilometer voor de top staat een gedenkteken van Simpson.

Ter voorbereiding organiseert Van Maerlant op donderdag 25 mei het befaamde Wielerdiner. De leerlingen gaan dan onder leiding van enkele koks een 3 gangendiner bereiden in de stijl van de Franse keuken. Ook is er een programma met enkele gastsprekers, waaronder van het Jeugdfonds Sport & Cultuur ’s-Hertogenbosch-Vught. De opbrengst van deze avond gaat volledig naar het project Mont Ventoux en het goede doel.

Voor meer informatie over het project Van Maerlant Mont Ventoux surf naar: www.montventouxvm.nlLees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur ‘s-Hertogenbosch & Vught

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.