nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur ‘s-Hertogenbosch & Vught pagina

‘s-Hertogenbosch & Vught | 28 maart 2023

Intermediairs Jeugdfonds in het zonnetje gezet!

Intermediairs Jeugdfonds in het zonnetje gezet

 

Op donderdag 23 maart werden de intermediairs van het Jeugdfonds Sport & Cultuur ‘s-Hertogenbosch-Vught in het zonnetje gezet. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst bij Brandloyalty in Den Bosch. Intermediairs zijn vrijwilligers die zich belangeloos inzetten om meer kinderen van ouders met weinig geld toegang te geven tot de sportvereniging of cultuurorganisatie. Ze werken onder andere in het onderwijs, de zorg, het sociale domein en bij de gemeente.

Tijdens de bijeenkomst waren 35 intermediairs aanwezig, werkzaam bij Bossche Vakschool, Move Vught, Leergeld Den Bosch, Quiet Den Bosch, Jeugdbescherming Brabant, gemeente ’s-Hertogenbosch, Amarant, COA, Mare bijzondere zorg, Wegwijs+, Cello, MEE Den Bosch, Osperon, Opus Leo, Stedelijk Gymnasium Den Bosch, Vluchtelingen Nuland, Boxing Podjan en Alleen jij bepaalt.

De intermediairs spraken ook over hoe het Jeugdfonds nog meer kinderen kan bereiken in Den Bosch en Vught. Afgelopen jaar heeft het Jeugdfonds voor iets meer dan 1000 kinderen de contributie of het lesgeld betaald aan een sportvereniging of cultuurinstelling. In ‘s-Hertogenbosch en Vught groeien ongeveer 3.200 jongeren op in een gezin met een laag besteedbaar inkomen. In deze gezinnen is er te weinig geld om de contributie van een sportclub te betalen of het lesgeld voor cultuuractiviteiten. Deze kinderen missen allerlei ervaringen die voor andere leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn.

Het aantal kinderen met thuis een laag besteedbaar inkomen lijkt toe te nemen. Zo heeft het Jeugdfonds in het eerste kwartaal van 2023 al 25 procent meer aanvragen voor financiële hulp ontvangen dan vorig jaar.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur ‘s-Hertogenbosch-Vught betaalt de contributie of het lesgeld voor kinderen en jongeren tot 18 jaar uit gezinnen waar te weinig geld is om aan sport en cultuur te doen. De bijdrage omvat de contributie of het lesgeld voor een héél seizoen en eventueel materiaal en/of kleding die noodzakelijk is om de activiteit uit te kunnen oefenen. De exacte spelregels treft u aan op deze website.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur ‘s-Hertogenbosch & Vught

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.