nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur ‘s-Hertogenbosch & Vught pagina

‘s-Hertogenbosch & Vught | 3 december 2022

Verlenging samenwerking MHC Rosmalen tot 2024!

Samenwerking MHC Rosmalen en Jeugdfonds Sport en Cultuur ’s-Hertogenbosch-Vught

Ieder kind mag meedoen. Voor veel inwoners van Rosmalen is lid zijn van MHC Rosmalen een vanzelfsprekendheid. Toch zijn er in Rosmalen kinderen (tot 18 jaar) die door de financiële situatie van hun ouders geen lid kunnen worden van de club. En dat worden er komende tijd meer vanwege de stijgende energieprijzen en de inflatie. Dat is de reden dat MHC Rosmalen en het Jeugdfonds Sport & Cultuur ’s-Hertogenbosch-Vught hun bestaande samenwerking hebben verlengd tot 2024.

 

Sport in verenigingsverband, óók de hockeysport, helpt een kind zich te ontplooien: lichamelijk, mentaal, geestelijk en sociaal. Het kind heeft daar baat bij, zoals dat ook geldt voor het gezin en de lokale samenleving. Daarom moeten er geen drempels zijn om lid te worden van een sportvereniging.

“Ieder kind moet mee kunnen doen”, legt voorzitter Daniëlle van Aarle van de Rosmalense hockeyclub uit. “Wij willen zoveel mogelijk mensen plezier laten bleven aan de hockeysport en onze vereniging”. Voor ouders die de contributie voor hun kinderen niet kunnen betalen, biedt het Jeugdfonds financiële ondersteuning. Daarom werken wij samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur ’s-Hertogenbosch-Vught.”

“Om in aanmerking te komen voor een vergoeding vanuit het Jeugdfonds Sport & Cultuur, kan een aanvraag worden ingediend via een van de intermediairs van het Jeugdfonds. Die zijn werkzaam in het welzijnswerk, de hulpverlening, het onderwijs of stichting Leergeld Den Bosch”, legt Carmen Nijssen, coördinator van het Jeugdfonds Sport & Cultuur ’s-Hertogenbosch-Vught, uit.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur ‘s-Hertogenbosch & Vught

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2022 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2022 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2022.