15 jaar Jeugdfonds Sport Limburg

Naar Jeugdfonds Sport Limburg pagina

Limburg | 21 oktober 2019

15 jaar Jeugdfonds Sport Limburg

JEUGDFONDS SPORT LIMBURG BESTAAT 15 JAAR!

 

Vandaag, precies 15 jaar geleden, ging Jeugdfonds Sport Limburg (toen: Jeugdsportfonds Limburg) van start. Jack Opgenoord, Frans Groutars & Joep Verbugt zijn de trotse oprichters van het Limburgse fonds.

Het blijft confronterend om te zien hoeveel kinderen opgroeien in een gezin waar niet genoeg geld is om te sporten. Wanneer we kijken naar de cijfers van de afgelopen 15 jaar zien  we dat de weg naar Jeugdfonds Sport Limburg steeds beter wordt gevonden. Dit laatste is natuurlijk fantastisch! Wat wij willen is dat alle Limburgse kinderen kunnen meedoen en hun favoriete sport kunnen beoefenen en/of het zwemdiploma kunnen halen. Mooi om te kunnen vertellen dat Jeugdfonds Sport Limburg in de afgelopen 15 jaar, 30.000 Limburgse kinderen heeft mogen helpen.

Wij kunnen dit natuurlijk niet allemaal alleen. Ontzettend veel betrokkenheid en steun hebben wij mogen ontvangen van partners, sponsoren, gedreven vrijwilligers, enthousiaste gemeenten en ruim 1.600 betrokken intermediairs. De samenwerking met andere “kindfondsen”, zoals bijvoorbeeld Leergeld, Nationaal fonds Kinderhulp, Jarige Job en Jeugdfonds Cultuur Limburg, is in de afgelopen jaren steeds intensiever geworden waardoor ons gezamenlijk bereik steeds groter wordt.

Een diepe buiging en grote merci voor iedereen die op welke manier dan ook betrokken is (geweest) bij Jeugdfonds Sport Limburg!

Wij hopen dat wij ook de komende jaren nog zoveel steun en betrokkenheid mogen ervaren. Alleen samen kunnen wij ervoor zorgen dat alle Limburgse kinderen hun favoriete sport kunnen beoefenen en/of het zwemdiploma kunnen halen.

Dat we er samen nog veel mooie jaren aan mogen toevoegen waarin we weer veel Limburgse kinderen kunnen laten meedoen.

 Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport Limburg

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.