BNP Paribas

Jeugdfonds Sport & Cultuur – BNP Paribas

 

BNP Paribas is al sinds 2018 partner van het Jeugdfonds. Via het Dream Up-programma van de BNP Paribas Foundation ondersteunen zij niet alleen ons, maar ook het El Jackson Education-project van ambassadeur Nasser el Jackson. Hij is freestyle voetballer, artiest en tweevoudig wereldkampioen ‘groundmoves’. Samen met zijn zus Iman en goede vriend Younes geeft hij jongeren uit kansarme gezinnen elke week cultuurlessen. Dankzij de financiële ondersteuning van het Dream Up-programma is het project met vier nieuwe groepen gestart, inclusief een groep exclusief voor meisjes.

BNP Paribas Foundation verlengt partnership en steunt El Jackson Education-project

Dankzij een nieuwe financiële bijdrage van Dream Up in schooljaar ’21/’22 konden nog eens 68 kinderen en jongeren tussen de 8 en 18 jaar meedoen aan het El Jackson Education-project. Er zijn nieuwe groepen gestart in Breda, Veldhoven en Helmond, plus een groep in Tilburg alleen voor meisjes. Die laatste groep staat onder leiding van Nassers’ zus Iman El Jackson.

Theater, dans, muziek en voetbal

Alle deelnemers krijgen 40 weken lang 2 tot 6 uur les per week. De lessen zijn een combinatie van theater, dans, muziek en voetbal. Veiligheid, vertrouwen, broederschap en het gezin zijn de kernwaarden van de training. Tijdens de lessen werken de deelnemers toe naar een grote finale: een eigen theatershow. Nasser werkt hierbij samen met Corpo Máquina, een inclusieve culturele beweging met de nadruk op dans.

“In dit programma brengen we jongeren ‘van de straat op het toneel’. Elke groep is een soort kleine familie en ik ben de grote broer die iedereen motiveert. Ze vertrouwen mij en de andere trainers en zo creëren we een veilige omgeving. Een omgeving waar ze dingen kunnen leren, waar ze zich ontwikkelen en waar ze plezier hebben. Het zijn jongeren met verschillende achtergronden en zonder stabiele thuissituatie. Bij ons leggen ze supersterke verbindingen.” – Nasser el Jackson

Meer over het El Jackson Education-project

Dream Up

De BNP Paribas Foundation ondersteunt projecten gericht op cultuur, milieu en sociale betrokkenheid. Het Dream Up-programma van de Foundation is gestart in 2015 en heeft als doel jongeren uit kansarme milieus te helpen zich te ontwikkelen aan de hand van praktijklessen op het gebied van kunst en cultuur. Het programma is gericht op de ontwikkeling van artistieke nieuwsgierigheid. De samenwerking tussen het Jeugdfonds Sport & Cultuur en de BNP Paribas Foundation is in 2021 voor de tweede keer verlengd voor een periode van drie jaar.

“We vinden het belangrijk dat álle kinderen en jongeren de mogelijkheid krijgen om te sporten en aan allerlei culturele activiteiten deel te nemen. We zijn trots dat BNP Paribas als partner van het Jeugdfonds Sport & Cultuur een bijdrage kan leveren aan de sociale en culturele ontwikkeling van een nieuwe generatie en aan een meer inclusieve samenleving.” – Geert Lippens, CEO van BNP Paribas Nederland.

Meer over het Dream-Up-programma

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.