Tim Veldt

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Amsterdam pagina

Tim Veldt

Tim Veldt is een baanwielrenner met een hele uitgebreide geschiedenis. Hij heeft meerdere keren meegedaan met de Olympische spelen en heeft titels op zijn naam staan met verschillende Nederlandse, Europese en wereldkampioenschappen. Tim is ambassadeur van het Jeugdfonds Sport Amsterdam. 

“Ik heb in 2004 op mijn eerste Olympische spelen als sprinter meegedaan. Na verschillende wedstrijden heb ik in 2009 de omschakeling gemaakt naar duuronderdelen.

Sporten vind ik het mooiste wat er is. Op jonge leeftijd ben ik begonnen met atletiek, later werd dit wielrennen. Nu ik mijn carrière als profwielrenner in 2016 heb beëindigd geniet ik van de vrijheid die ik heb om andere sporten te proberen (want ik vind heel veel sporten gaaf!). Ik gun iedereen de mogelijkheid om een leuke sport te kunnen kiezen en vind dat je met sport op jonge leeftijd moet kunnen beginnen. Om die reden zet ik me graag in voor het Jeugdfonds Sport Amsterdam.”

Ik gun iedereen de mogelijkheid om een leuke sport te kunnen kiezen en vind dat je met sport op jonge leeftijd moet kunnen beginnen.

Instagram: @timveldt 

Interview met Tim Veldt

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.