Stijn Brokx

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Brabant pagina

Stijn Brokx: ‘Sociale contacten door het sporten zijn goud waard!’

“Sinds 1999 voetbal ik bij RKDVC in Drunen. Jarenlang heb ik in verschillende selectie-elftallen gespeeld. Vanaf dit seizoen speel ik in wat lagere teams. Ik ben gaan sporten omdat het hartstikke leuk is! Daarnaast vind ik het heerlijk om mezelf fit te houden en kapot van het trainingsveld af te komen. Sporten heeft dus een belangrijke gezondheidsfactor; bewegen is gezond voor zowel je fysieke als je geestelijke gesteldheid. Op welk niveau je sport is dan niet van belang!”
Stijn Brokx ambassadeur Jeugdfonds Sport Brabant II

Fotografie: Mike Harris

Mijn doel is altijd geweest om zo hoog mogelijk te spelen. Door een aantal blessures heb ik hier helaas vanaf moeten zien. Maar het plezier in het voetballen blijft! Daardoor houd ik het lang vol. Binnen een teamsport staan het teamgevoel en de sociale contacten misschien wel op één. Een leuk team zorgt voor een fantastische tijd bij de vereniging. Ik heb altijd rekening gehouden met het sporten en wil(de) altijd presteren. Ik liet niet een feestje of een dagje weg schieten maar ik zorgde er wel voor dat ik altijd aanwezig kon zijn en deed wat er van me gevraagd werd. Dat is ook een onderdeel van teamsport: iedereen rekent op je. Dan moet je daar ook aan kunnen voldoen.

Het leukst aan sport is dat je met je team een ultieme prestatie levert. Samen een gevoel creëren dat er iets moois kan gebeuren. Het is daarom extreem belangrijk dat alle kinderen kunnen sporten. Naast alle positieve effecten die bewegen op je gezondheid heeft, is het sociale aspect in mijn ogen het allerbelangrijkste. De sociale contacten bij een vereniging zijn goud waard.
Voor mijn werk als buurtsportcoach ben ik ook dagelijks bezig met het bieden van sportkansen aan kinderen. Ik zie hoeveel plezier dit oplevert. Daarom is het erg belangrijk wat het Jeugdfonds Sport & Cultuur Brabant betekent voor kinderen uit financieel minder draagkrachtige gezinnen.”

Ambassadeurs

Om meer aandacht en bekendheid te krijgen zetten vooraanstaande (ex)topsporters, topsportcoaches en BN’ers zich in als ambassadeur voor het Jeugdfonds. Maar ook minder bekende mensen die het ontzettend belangrijk vinden dat alle kinderen kunnen sporten. Dit doen zij belangeloos. De ambassadeurs tonen hiermee hun maatschappelijke betrokkenheid.

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.