Remy Bonjasky

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere pagina

Remy Bonjasky werd geboren in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo en verhuisde op zijn vijfde met het gezin naar Nederland. Remy Bonjasky was in zijn jeugd vooral op het voetbalveld te vinden. Hij maakte op zijn zeventiende kennis met de vechtsport. Door zijn gesprongen traptechniek en gesprongen knietechnieken kreeg Remy Bonjasky al snel de bijnaam The Flying Gentleman.

In 2003, bij zijn debuut in de K-1 World Grand Prix Final in Tokio, won hij ten overstaan van 70.000 toeschouwers de titel. In 2004 won Remy Bonjasky voor de tweede maal de K-1-wereldtitel. Hij trainde tot de K-1 World GP 2005 bij Mejiro Gym en in de periode 2005 tot en met 2010 bij Vos Gym Amsterdam. In 2008 won hij voor de derde maal de fel begeerde K-1 World Grand Prix-titel.

In 2010 opende Remy de “Bonjasky Academy” in Almere om iedereen de kans te geven om op een verantwoorde manier met de sport om te gaan en de sport op een professionele manier te leren beheersen. Naast het kickboksen wilt Remy de jeugd ook de bouwstenen van de Bonjasky Academy meegeven, namelijk respect, conditie, kracht, discipline en doorzettingsvermogen. Deze overtuigingen kunnen in elk leven van toepassing zijn. Voor de jeugd heeft Remy ook een speciaal programma ontwikkeld, genaamd het Champsprogramma. Hij vindt het belangrijk dat de kinderen gestimuleerd worden en dat er beter gepresteerd wordt. Daarnaast worden er door het Champsprogram groepen gecreëerd waarin de kinderen allemaal met andere kinderen trainen die van hetzelfde niveau zijn. Dit voorkomt onnodige blessures, maar houdt het kickboksen ook leuk en uitdagend.

In 2020 opende Remy Bonjasky ook een locatie in Hilversum want hij vindt het belangrijk dat Nederland kickboksen gaat leren op de Bonjasky Academy manier.

Vele kinderen vanuit het Jeugdfonds Sport & Cultuur trainen bij de Academy, Markerkant in Almere. Remy vindt het belangrijk dat elk kind kan meedoen en beweegt.

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.