Rémy Bonjasky:

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere pagina

Je lichaam is je belangrijkste bezit!

Het belangrijk is dat wij de kinderen en jongeren vertellen dat gezond eten, sporten en respect voor elkaar ontzettend belangrijk is. Sinds 2010 helpt en motiveert Remy Bonjasky via zijn Bonjasky Academy kinderen en jongeren het vuur in zichzelf te vinden.Als ik aan kinderen vraag “wat is je belangrijkste bezit?”; dan gaat het vaak over een mobiele telefoon en (veel of dure) kleding.  Onder de jongeren wordt alcohol drinken, fastfood eten  en gamen met vrienden ook vaak genoemd.

We kunnen kinderen en jongeren niet vroeg genoeg vertellen  dat je lichaam je belangrijkste bezit is.  Zonder je lichaam gaat het allemaal niet werken, die moet je gezond en goed houden. Dat is de rode draad in mijn leven.

Ik vind het belangrijk dat álle kinderen en jongeren kunnen ervaren hoeveel sporten je kan brengen, ook als er thuis geen geld is. “Sporten is voor mij altijd heel belangrijk geweest”. Dit is de reden dat ik ambassadeur van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere ben geworden.

In mijn pas verschenen kinderboek ‘Remy wordt sterk’ hoop ik kinderen te inspireren om gezond te leven. Maar laat ik  ook zien hoe mijn jeugd was.  Ik verhuisde van Suriname naar Nederland.  Ik werd gepest en er was thuis geen geld. Mijn moeder moest echt de eindjes aan elkaar knopen. Ik wilde op dat moment niets liever dan terug naar Suriname. Maar dan maak ik een avontuur mee, waardoor er veel verandert. Ik vind het belangrijk om dat wat ik heb meegemaakt en onderweg heb opgepikt, door te geven aan de nieuwe generatie.

Op 21 november 19.30-22.00 kom ik naar de inspiratie- en uitwisselingsbijeenkomst van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere in het Topsportcentrum Almere. Ik wil kinderen die het niet zo breed hebben helpen bij hun zoektocht naar zichzelf en naar gezondheid. Ik wil echt mijn steentje bijdragen door iedereen te vertellen hoe je kinderen kunt stimuleren en de ouders daarbij duidelijk kunt  maken dat sporten echt goed is voor ieder kind. Natuurlijk kun je dan ook kennis maken met mijn boek!

Over het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere

Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere is trots om haar enthousiaste ambassadeurs in de vorm van Vrienden van Jeugdfonds te mogen presenteren. Deze prominente vertegenwoordigers van Jeugdfonds hebben allen een eigen motivatie, een eigen verhaal en hun eigen specifieke achtergrond. Eén ding hebben ze gemeen: ze zetten zich belangeloos in om het jeugdfonds te ondersteunen bij onze missie die helder is: het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere biedt alle kinderen en jongeren uit gezinnen waar niet genoeg geld is, de kans om structureel te sporten en / of aan cultuur te doen. We betalen de contributie of het lesgeld en zo nodig de benodigde attributen.

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2022 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2022 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2022.