Gün Kara

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere pagina

Praktijkdocent Gün Kara: “Docenten aan PrO Almere realiseren zich dat we een voorbeeldfunctie hebben voor onze leerlingen. Door te sporten groeien kinderen op sociaal gebied en gaan beter communiceren met klasgenoten. Ik wil me graag inzetten om kinderen van de straat te houden en doe dat graag met sport. Daarom past het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere goed bij mij.”

Al van kinds af aan ben ik gek op sporten, en ben ik professioneel handbalster geweest. Ik kom uit Turkije en woon nu 25 jaar in Nederland. Zelf doe ik allerlei verschillende sporten waaronder zaalvoetbal, pilates en yoga en beleef daar heel veel plezier aan. Wat ik zie is dat plezier het allerbelangrijkste is voor kinderen! Wil je dat een kind iets leert, zorg ervoor dat het hij het naar zijn zin heeft. In sport werkt het net zo. Eén ding kunnen ze hierbij nooit genoeg krijgen: complimenten.

Iedere docent moet intermediair worden!

Ik vind het ontzettend belangrijk dat kinderen kunnen sporten en vind dat “Iedere docent intermediair zou moeten worden”. Bij ons op school zijn nu al meer dan 20 kinderen die aan sport en/of cultuur doen via het jeugdfonds.

Samen kunnen we ervoor zorgen dat er nog meer kinderen in Almere mee kunnen doen. Dat wordt dankzij het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere mogelijk gemaakt, want zij zetten zich in voor kinderen van wie de ouders het niet breed hebben. Ik zet me daar dus graag voor in!”

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.