Naar Jeugdfonds Sport Brabant pagina

Giuseppe Jung: ‘Sport haalt het beste uit jezelf!’

Giuseppe Jung, 16 jaar, Europees kampioen in de jeugdklasse: “Nadat ik eerst gevoetbald en getennist heb, ben ik sinds een jaar of drie aan het kickboksen. Een perfecte uitlaatklep voor mijn emoties en agressie. Plezier staat bij mij voorop in het sporten. Maar ik leer nog veel meer van het sporten: samenwerken, discipline en het leren doorzetten! Naast deze dingen heb ik door ’t sporten veel minder stress en leef ik gezonder.

Guiseppe Jung, ambassadeur Jeugdfonds Sport BrabantMijn droom is om de beste te worden in mijn sport, om wereldkampioen te worden in de A-klasse. Om dit te bereiken moet ik eerst andere doelen stellen en proberen te bereiken. Bijvoorbeeld zoveel mogelijk wedstrijden winnen en mezelf steeds verbeteren door hard te trainen. Tot nu toe heb ik 16 partijen gevochten en alles gewonnen. In de jeugdklasse ben ik Europees kampioen geworden.

Het is niet zo dat het allemaal vanzelf komt. Ik moet er veel voor doen en laten. Ik kan bijvoorbeeld niet zoals mijn vrienden flink uitgaan en bier drinken. En als zij met elkaar afspreken, ben ik vaak aan ’t trainen. Ik ben de hele dag bezig met leven voor de sport want ik wil winnen. Het is onbeschrijfelijk als je aan de winnende hand bent tijdens een wedstrijd en je op wilskracht de partij wint.

Mij heeft de sport veel gegeven: ik ben een beter persoon geworden, zowel fysiek, mentaal als sociaal. Mijn advies aan alle kinderen is dan ook: ga ook sporten! Je kunt je energie kwijt en je voelt jezelf beter en gezonder. Je hoeft zeker niet net zoals ik aan topsport te doen. Gewoon gezellig sporten met je vrienden is al super. Je hebt dan samen plezier en haalt het beste uit jezelf.”

Ambassadeurs Jeugdfonds Sport Brabant

Om meer aandacht en bekendheid te krijgen zetten vooraanstaande (ex)topsporters, topsportcoaches en BN’ers zich in als ambassadeur voor het Jeugdfonds Sport Brabant. Maar ook minder bekende mensen die het ontzettend belangrijk vinden dat alle kinderen kunnen sporten. Dit doen zij belangeloos. De ambassadeurs tonen hiermee hun maatschappelijke betrokkenheid.

Wil je je zelf ook als ambassadeur inzetten of ken je iemand die dat zou willen? Neem dan contact op met het Jeugdfonds Sport Brabant: brabant@jeugdfondssport.nl.

Wist je dat?

gemeenten zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

kinderen groeit op in armoede.

kinderen en jongeren kregen in 2020 de kans om te sporten.

kinderen en jongeren kregen in 2020 de kans om te dansen, muziek te maken of schilderen.