Enrico Lacruz

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland pagina

Ambitie
Enrico Lacruz loopt over van ambitie, desondanks heeft Enrico alles wat hij uitsprak en ambieerde waargemaakt. Vroeger vertelde Enrico Lacruz op school dat hij Olympisch bokser wilde worden en wist dat hij hier veel dingen voor zal moeten laten. Een paar jaar later stond hij als 23 jarige bokser in 2016 in Rio de Janeiro op de Olympische Spelen als eerste Nederlandse bokser sinds 1992. Zijn volgende doel? Naar de Olympische spelen in Tokio 2020 en de beste van de wereld worden!

Palmares
Inmiddels is Enrico al zeven jaar Nederlands kampioen in zijn gewichtsklasse en heeft hij meerdere internationale bokstoernooien op zijn naam gezet. Enrico heeft voornamelijk naam gemaakt door in 2017 te winnen van drievoudig wereldkampioen en tweevoudig Olympisch kampioen Lazaro Alvarez Estrada. Daarna won Enrico in 2018 het Gee Bee toernooi in Finland en werd hij verkozen als meest technische bokser van het toernooi.

Ambassadeur
Sinds kort is Enrico ook ambassadeur van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland. Lacruz weet hoe belangrijk sport is en zet zich graag in. ‘Ik houd ervan om de jeugd en jongeren te betrekken bij zelfverdedigingssporten. Sporten, muziek maken of dansen is belangrijk voor de jeugd en hier wil ik me graag voor inzetten!’

Lees meer over Enrico Lacruz op zijn website

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.