Chaimae Bechrouri

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Amsterdam pagina

Chaimae Bechrouri: internationaal straatvoetbalster en aanstormend acteertalent

Chaimae voetbalt op plekken waar er aandacht voor jongeren nodig is en wordt als rolmodel gezien voor de Amsterdamse jeugd. Zij organiseert verschillende workshops, wedstrijden, clinics en panna shows in binnen – en buitenland. Ook sleepte zij de prijs ‘Amsterdammertje van 2021’ en de Young Amsterdam Award ‘Held van Nieuw-West’ in de wacht. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur is heel trots om Chaimae als ambassadeur van ons fonds te mogen noemen! Haar energie en enthousiasme werkt erg aanstekelijk en inspirerend!

Het voetballen begon bij mij op straat, met jongens en meisjes uit de buurt. Het werd mijn passie en ik voetbalde dagelijks vóór school, ná school, vóór het eten en ná het eten. Bijna al mijn vrienden waren lid van een voetbalclub, gingen samen trainen en wedstrijden spelen. Ik mocht om onduidelijke redenen nergens lid worden en oefende dan mijn tricks alleen op straat.
Pas later vertelde mijn moeder mij dat er geen geld was voor de sportcontributie en ook het vervoer naar de sportvereniging een financieel obstakel was. Straatvoetballen was gelukkig gratis en is mijn redding in mijn jeugd geweest. Op jonge leeftijd besefte ik dat ikzelf de enige was die deze situatie kon verbeteren.

Bekendheid

Toen iemand mij op het A-Nouriplein vroeg of ik ook filmpjes van mijn trucjes kon maken, raakte ik geïnspireerd. Zo begon ik op 12-jarige leeftijd met het posten van video`s van het hooghouden van de bal en andere trucs op Instagram (Chaimae.Bechrouri). Deze filmpjes gingen snel viraal en het is onvoorstelbaar hoeveel support, waardering en likes ik ontving. Inmiddels heb ik ruim 8000 volgers en word ik vaak in binnen- en buitenland uitgenodigd om shows te geven. Ook zie je mij in reclamefilmpjes voor bijvoorbeeld Ajax.

Chaimae Bechrouri – Ambassadeur JFSC Amsterdam

Samenwerking organisaties

Sinds een tijdje werk ik samen met Unite Preventie, een jongerenorganisatie die zich inzet voor een kansrijke toekomst voor jongeren. Deze organisatie inspireert mij en ik geef voor hen workshops en organiseer activiteiten voor jongeren in de buurt. Tijdens corona zag ik bijvoorbeeld niemand meer op straat en besloot ik om een groot voetbaltoernooi voor Amsterdam West en Slotermeer te organiseren. Uit eigen ervaring weet ik dat bewegen ontzettend belangrijk is en dat het voor iedereen toegankelijk is. Ieder kind in Amsterdam moet mee kunnen doen, of er nu wel of geen geld thuis is. Niet mee kunnen doen brengt kinderen in eenzaamheid. Had ik vroeger maar geweten van het bestaan van het Jeugdfonds Sport & Cultuur, dan was ik ook zeker lid geworden van een voetbalclub. Ik zet mij daarom graag in als ambassadeur van het Jeugdfonds om de mogelijkheden van sporten en cultuur via het fonds te promoten in mijn netwerk. Ik hoop veel jongeren te inspireren om iets te willen bereiken. Alleen talent is niet genoeg, hard werken is ook heel belangrijk. Zelf denk ik vaak aan de woorden van Hakim Ziyech:

Werk aan je doelen en durf te dromen, wat er ook speelt in je leven.

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.