Bianca Busscher

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere pagina

We kunnen er niet omheen. Zingen is ontspannend, gezond en het maakt je leven blij. Je zelf uiten en even alles vergeten. Dat hebben we in deze tijd zo nodig. Bianca Busscher zegt; “Doe dingen waar je hart van gaat zingen”. Zingen, muziek maken of dansen helpt bij de ontwikkeling. Ze wil dat alle kinderen een vorm van cultuur kunnen doen, ook als er thuis geen geld is. Daarom is ze ambassadeur van het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Muziek is mijn passie en escape in het dagelijks leven om te kunnen genieten van mooie melodieën en mijn instrument! Als klein meisje liet zij zich meevoeren op de muziek van Neil Diamond, The Platters, Gene Pitney… In haar jeugd was dit de muziek waar haar ouders naar luisterden. Ze heeft dan ook nog steeds een zwak voor muziek uit de Seventies.

Iedereen heeft een voorbeeld nodig
Boven mijn bed in mijn tienerkamer hing; “Een poster van Tina Turner”. Haar vind ik nog steeds de grootste artiest die ik ooit gezien heb. Ze droeg pumps met hoge hakken, zwarte nylons en gedurfde kleding. Ik probeerde haar na te doen  Ze kan heel goed zingen en laat zien ons zien hoe je bijna uit elkaar spat van energie. Tina Turner komt van ver, ze heeft geen makkelijk verleden en in het begin geloofde bijna niemand in haar talent. De muziek heeft haar altijd overal doorheen geholpen en ze heeft zich nooit laten weerhouden om muziek te maken en te zingen. Ze is een hele positieve persoonlijkheid. En kijk… het is nu een succesvolle legende! Zij inspireert mij in het volgen van je hart ondanks tegenspoed en je door niets te laten weerhouden om je doelen te bereiken. Ze is mijn grote voorbeeld.

Zingen is een uitlaatklep
Ik wil anderen graag hetzelfde plezier laten ervaren als ik heb met zingen. De wereld even laten voor wat hij is, je laten meevoeren door de muziek! Zingen is therapie voor momenten dat het even niet lekker gaat. Zingen is ook een passie en een manier om te communiceren met anderen over de hele wereld (worldjam). Met zingen spreekt iedereen min of meer dezelfde taal. Daarom vind ik het belangrijk dat alle kinderen mee kunnen doen.

Daarom ben ik blij dat ik nu ambassadeur ben voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Ook als er thuis geen geld is, moeten kinderen gewoon naar zangles kunnen. Daar ga ik me voor inzetten!”

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.