Wil jouw kind op zangles?

Zangles via Jeugdfonds Sport & CultuurLoopt je kind de hele dag te zingen en wil het graag op zangles of een koor? Dat is mooi, want samen zingen is leuk en kinderen leren naar elkaar luisteren. Is er thuis geen geld voor zangles? Wij betalen het lesgeld!

Hoe vraag je een bijdrage voor zangles aan?

Als ouder kun zelf geen bijdrage de lessen aanvragen. Daar is een intermediair voor nodig, bijvoorbeeld de leerkracht, buurtsportcoach, schuldhulpverlener, jeugdhulpverlener of het sociaal wijkteam. Deze dient voor jouw zoon of dochter een aanvraag in.

Lees in het stappenplan hoe je een bijdrage voor de lessen aan kunt vragen. We betalen het lesgeld direct aan de muziekschool waar je kind op les gaat. De spelregels over de hoogte van de bijdrage kunnen per gemeente verschillen.

Stappenplan

Kinderen voor Kinderen

Sinds 2017 is het Jeugdfonds Sport & Cultuur één van de goede doelen van Kinderen voor Kinderen. We hebben al vele mooie projecten samen gedaan. Waaronder de Liedjeswedstrijd voor scholen met ambassadeur Sanne Hans en het speciale lied voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur ‘Hier word ik gelukkig van’.

Lees meer‘Muziek is zo belangrijk voor kinderen. Kinderen reageren er acuut op, zelfs baby’s in de buik.’

Brigitte Heitzer – musicalster en ambassadeur

Lees het hele interview

Rotterdam, 26-06-2019 Musical actrice Brigitte Heitzer, ambassadeur van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Foto: Bastiaan Heus

‘Muziek was een belangrijke uitlaatklep waar ik mijn emoties in kwijt kon.’

Sanne Hans (Miss Montreal) –  ambassadeur

Lees het hele interview


Wist je dat?

gemeenten zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur

kinderen groeit op in armoede

kinderen en jongeren in 2018 de kans kregen om te sporten

kinderen en jongeren in 2018 de kans kregen om te dansen, muziek te maken, schilderen...