Fiets mee!

Wielersporten als wielrennen en mountainbiken zijn populair, gaaf en erg leuk om te doen. Ook voor kinderen. Ze leren doorzetten, hun best te doen en hoe het is om te winnen of te verliezen. En fietsen is natuurlijk uitstekend voor de conditie!

Team Jumbo-Visma in actie.

Team Jumbo-Visma in actie.

Is je kind fan van Tom Dumoulin, Dylan Groenewegen of Marianne Vos en wil het ook fietsen? Maar is er thuis geen geld om lid te worden van een club of vereniging? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie en de benodigde attributen. Je hoeft geen dure fiets aan te schaffen. Bij vrijwel iedere club of vereniging zijn er fietsen beschikbaar voor kinderen tot 15 jaar. Is je kind ouder dan 15? Overleg dan met de club, het kan zijn dat er een wachttijd is.

Zo vind je jouw intermediair

Een intermediair is bijvoorbeeld de juf, meester, buurtsportcoach, schuldhulpverlener of medewerker sociaal wijkteam. Kun je geen intermediair vinden? Neem dan contact op met het fonds bij jou in de buurt. Zij kunnen je verder helpen:

Zoek een fonds bij jou in de buurtTeam Jumbo-Visma

We zijn het goede doel van Team Jumbo-Visma. Voeg je bij het team en kom net als Dylan, Jos, Tom en Merijn in actie voor Jeugdfonds Sport & Cultuur!

Kom in actie

Jori (16): ‘Het is lekker om actief bezig te zijn’

De coronacrisis heeft het land tot stilstand gebracht. Kinderen gaan niet naar school, sportscholen en culturele instellingen zijn gesloten. Ook Jory (16) zit thuis, eigenlijk zou hij in april starten bij een wielrenvereniging maar ook dat gaat niet door. Hoe gaan de Amsterdamse Jory en zijn moeder Kerstin om met deze situatie?

Lees het interview

Marianne Vos

“Op de fiets was ik weer mezelf.”

Marianne Vos, olympisch en wereldkampioen wielrennen, is ambassadeur van het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Lees het interview


Wist je dat?

gemeenten zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

kinderen groeit op in armoede.

kinderen en jongeren kregen in 2020 de kans om te sporten.

kinderen en jongeren kregen in 2020 de kans om te dansen, muziek te maken of schilderen.