Fiets mee!

Wielersporten als wielrennen en mountainbiken zijn populair, gaaf en erg leuk om te doen. Ook voor kinderen. Ze leren doorzetten, hun best te doen en hoe het is om te winnen of te verliezen. En fietsen is natuurlijk uitstekend voor de conditie!

Team Jumbo-Visma in actie.

Team Jumbo-Visma in actie.

Is je kind fan van Tom Dumoulin, Dylan Groenewegen of Marianne Vos en wil het ook fietsen? Maar is er thuis geen geld om lid te worden van een club of vereniging? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie en de benodigde attributen. Je hoeft geen dure fiets aan te schaffen. Bij vrijwel iedere club of vereniging zijn er fietsen beschikbaar voor kinderen tot 15 jaar. Is je kind ouder dan 15? Overleg dan met de club, het kan zijn dat er een wachttijd is.

Hoe vraag je een bijdrage aan?

Als ouder kun je zelf geen bijdrage voor de contributie van de wielervereniging aanvragen. Daar is een intermediair voor nodig, bijvoorbeeld de juf of meester, Intern Begeleider, buurtsportcoach, schuldhulpverlener, jeugdhulpverlener of het sociaal wijkteam. Deze dient voor jouw zoon of dochter een aanvraag in. Wij betalen de contributie direct aan de vereniging waar je kind lid van wordt.

Vragen? Neem dan contact op met het fonds bij jou in de buurt. Zij kunnen je verder helpen:

 

Zoek een fonds bij jou in de buurtTeam Jumbo-Visma

We zijn het goede doel van Team Jumbo-Visma. Voeg je bij het team en kom net als Dylan, Jos, Tom en Merijn in actie voor Jeugdfonds Sport & Cultuur!

Kom in actie

Jori (16): ‘Het is lekker om actief bezig te zijn’

De coronacrisis heeft het land tot stilstand gebracht. Kinderen gaan niet naar school, sportscholen en culturele instellingen zijn gesloten. Ook Jory (16) zit thuis, eigenlijk zou hij in april starten bij een wielrenvereniging maar ook dat gaat niet door. Hoe gaan de Amsterdamse Jory en zijn moeder Kerstin om met deze situatie?

Lees het interview

Marianne Vos

“Op de fiets was ik weer mezelf.”

Marianne Vos, olympisch en wereldkampioen wielrennen, is ambassadeur van het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Lees het interview


Wist je dat?

Nederlandse gemeenten zijn aangesloten bij ons.

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2021 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2021 via ons lid van een cultuurclub.