VriendenLoterij

Jeugdfonds Sport & Cultuur en de VriendenLoterij

Logo VriendenLoterij - Jeugdfonds

De VriendenLoterij viert en steunt wat het leven mooi maakt: bijvoorbeeld de musea en monumenten bij in de buurt of de plaatselijke sportvereniging. 

De VriendenLoterij steunt het Jeugdfonds Sport & Cultuur dankzij haar deelnemers. De helft van ieder lot gaat naar goede doelen die zich inzetten voor gezondheid en welzijn in Nederland, of naar een club of vereniging naar keuze. Koppel je lot aan Jeugdfonds Sport & Cultuur en steun ons daarmee automatisch in het laten meedoen van onze kinderen.

Wat doen we met de bijdrage?

Dankzij de bijdrage van de VriendenLoterij kunnen jaarlijks vele kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld toch lid worden van een sportclub of lessen op creatief gebied volgen. Ook onderstaande activiteiten zijn dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij mogelijk gemaakt:

2020: VriendenLoterij Bingo

In september 2020 riept de VriendenLoterij mensen op om mee te spelen met de wekelijkse Bingo voor Sam&. Minimaal 40% van ieder geoormerkt lot gaat naar Sam&. Een deel van deze opbrengst komt ten goede aan ons fonds.

De VriendenLoterij zal aandacht aan het onderwerp kinderarmoede besteden via radio, tv, dagbladen, tijdschriften, online advertenties en social media. Hiermee vergroten we samen het bewustzijn rondom kinderarmoede, verminderen we het taboe rondom opgroeien in armoede en kunnen we nog meer kinderen bereiken die opgroeien in een gezin waar thuis weinig geld is.
>> Lees meer

2019: Cultuur@CruyffCourts

Met Cultuur@CruyffCourts worden in 14 wijken hotspots gerealiseerd waar de kracht van sport en cultuur optimaal benut wordt. Kinderen die om financiële redenen geen lid kunnen worden van een sportclub of bijvoorbeeld een dans – muziekschool, kunnen op de courts hun hart ophalen. Voetbal of vlog, tennis of rap; op de Cruyff Courts krijgen kinderen en jongeren de kans te ontdekken wat ze leuk vinden. De Cruyff Courts zijn een veilige ontmoetingsplek waar kinderen saamhorigheid ervaren, vriendschappen sluiten, hun eigen talenten ontdekken en om leren gaan met winnen en verliezen. Cultuur@CruyffCourts wordt mede mogelijk gemaakt door een prachtige bijdrage van de VriendenLoterij

2019: Bokser Mustafa Akraa bij 5 Uur Live

De talentvolle Syrische bokser Mustafa Akraa schoof aan in de uitzending van 5 Uur Live op 12 maart 2019. Hij kon dankzij financiële steun van het Jeugdfonds Sport & Cultuur boksen weer oppakken in Nederland. Inmiddels hoort hij bij de jeugdtop boksen van Nederland. In 5 Uur Live vertelt hij zijn verhaal. Ook collega Yasmine Bayoumy komt aan het woord in de uitzending.

2019: Directeur Monique Maks & Mitchell bij 5 Uur Live

Mitchell Metz is één van de kinderen die geholpen is door het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Hij gaat met veel plezier naar stijldansen en musicalles. Directeur van de organisatie, Monique Maks, schoof samen met Mitchell bij 5 Uur Live  aan om te vertellen over waarom het zo belangrijk is dat het Jeugdfonds Sport & Cultuur zich inzet voor kinderen als Mitchell.

2018: Pak aan! bij 5 Uur Live

Op woensdag 11 april 2018 schoof Dominic Seldis (contrabassist bij het Concertgebouworkest en jurylid bij Maestro) aan bij 5 Uur Live op RTL4 om te vertellen over ‘Pak aan!’. Via ‘Pak aan!’ worden de instrumenten beschikbaar gesteld door het Instrumentendepot Leerorkest. Het lenen is gratis. Dominic nam Britt (16) mee naar de studio, zij ontving eind maart het eerste uitgeleend instrument van ‘Pak aan!’.
Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.