Volleybal

Volleyballen voor een leven lang sportplezier!

Volleybal is een leuke en uitdagende sport voor jongens en meiden! Met de verschillende beweegprogramma’s voor kinderen tot 12 jaar leert jouw kind al spelenderwijs de sport. 

Wist je dat volleybal zowel binnen als buiten wordt beoefend? Van september tot mei zijn volleybalverenigingen actief in de zaal en in de zomermaanden, van mei tot september, gaan de verenigingen lekker naar buiten voor beach- en grasvolleybal. Zoek je een vereniging bij jouw in de buurt? Gebruik dan de ‘verenigingszoeker’.

Wil je kind graag op volleybal maar is er thuis geen geld? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie voor de club en eventueel de benodigdheden zoals kleding, kniebeschermers en schoenen.Zo vraag je een bijdrage voor volleybal aan:

1. De aanvraag voor een bijdrage wordt gedaan door een intermediair. Dit is bijvoorbeeld een leerkracht, buurtsportcoach, schuldhulpverlener of medewerker sociaal wijkteam;

2. De intermediair doet, in overleg met jou, een aanvraag;

3. Je hoort binnen 3 weken of de aanvraag goedgekeurd is;

4. Na goedkeuring kun je je kind aanmelden bij de volleybalclub waar je kind op les wil;

5. Wij betalen de contributie of het lesgeld direct aan de volleybalclub. Je ontvangt zelf geen geld.

Het gaat niet alleen om het beoefenen van volleybal, maar veel breder. Met de verschillende beweegprogramma’s krijgt jouw kind de ruimte om zichzelf met veel plezier breed motorisch te ontwikkelen. Hoe dit eruit ziet? Heel simpel. Voor verschillende leeftijdscategorieën zijn er beweegprogramma’s beschikbaar die door vele volleybalverenigingen worden toegepast:

Volleybalspeeltuin: 4 tot 6 jaar 

Voor de jongste jeugd, tot ongeveer 6 jaar, bieden vele volleybalclubs de Volleybalspeeltuin aan. Met het beweegprogramma de Volleybalspeeltuin krijgt jouw kind tijdens een volleybaltraining de ruimte om lekker te tijgeren, te rollen over het veld, hindernisbanen af te leggen, een balletje te trappen, vangen of gooien én dat samen met vriendjes en vriendinnetjes!

Action Volley: 6 tot 12 jaar 

Volleybal via Jeugdfonds Sport & Cultuur

Ieder kind wil de bal lekker hard over het net slaan. Maar hoe doe je dit als je nog niet groot genoeg bent? Met die gedachte is Action Volley ontwikkeld. Action Volley sluit aan bij de belevingswereld van kinderen, namelijk door veel te smashen en coole uitdagingen aan te gaan met vriendjes en vriendinnetjes. Jouw kind gaat smashen over een laaghangend net, slaat de bal op verschillende targets, zoals een basket, een mat, door een hoepel óf een goal, en leert daarbij ook spelenderwijs alle andere technieken binnen het volleybal, zoals passen en overspelen. Kortom, met Action Volley leert jouw kind op een stoere manier de sport!

Jeugdvolleybal: 12 jaar en ouder

Is jouw kind 12 jaar of ouder? Dan ligt de focus volledig op het beoefenen van volleybal. Hoe zorg je met elkaar dat er vanuit een pass ook een set-up komt en de bal aangevallen kan worden. De trainingen zijn zo opgebouwd dat kinderen stapsgewijs nieuwe vaardigheden leren en vooral heel veel plezier hebben. Jouw kind traint met vriendjes of vriendinnetjes en bereidt zich daarmee voor op de regionale competitie die wekelijks wordt gespeeld.

Volleyballen voor een leven lang sportplezier!

Hoe breder jouw kind zich ontwikkelt, hoe meer plezier hij of zij eraan beleeft. Wil jouw kind leren volleyballen? Dan zorgen de volleybaltrainers voor een goede basis voor een leven lang sport en bewegen, met veel plezier. En stapt je kind over naar een andere sport, dan komt die brede basis goed van pas!

Heb je vragen? Neem dan contact op met het fonds bij jou in de buurt. Zij kunnen je verder helpen, bijvoorbeeld met het vinden van een intermediair:

Zoek een fonds bij jou in de buurt

Lees meer


Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2022 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2022 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2022.