Volleyballen voor een leven lang sportplezier!

Volleybal is een leuke en uitdagende sport voor jongens en meiden! Met de verschillende beweegprogramma’s voor kinderen tot 12 jaar leert jouw kind al spelenderwijs de sport. En hierbij gaat het niet alleen om het beoefenen van volleybal, maar breder dan dat. Met de verschillende beweegprogramma’s krijgt jouw kind de ruimte om zichzelf met veel plezier breed motorisch te ontwikkelen.

Hoe dit eruit ziet? Heel simpel. Voor verschillende leeftijdscategorieën zijn er beweegprogramma’s beschikbaar die door vele volleybalverenigingen worden toegepast.

Volleybal via Jeugdfonds Sport & Cultuur

Volleybalspeeltuin: 4 tot 6 jaar 

Voor de jongste jeugd, tot ongeveer 6 jaar, bieden vele volleybalclubs de Volleybalspeeltuin aan. Met het beweegprogramma de Volleybalspeeltuin krijgt jouw kind tijdens een volleybaltraining de ruimte om lekker te tijgeren, te rollen over het veld, hindernisbanen af te leggen, een balletje te trappen, vangen of gooien én dat samen met vriendjes en vriendinnetjes!

Action Volley: 6 tot 12 jaar 

Ieder kind wil de bal lekker hard over het net slaan. Maar hoe doe je dit als je nog niet groot genoeg bent? Met die gedachte is Action Volley ontwikkeld. Action Volley sluit aan bij de belevingswereld van kinderen, namelijk door veel te smashen en coole uitdagingen aan te gaan met vriendjes en vriendinnetjes. Jouw kind gaat smashen over een laaghangend net, slaat de bal op verschillende targets, zoals een basket, een mat, door een hoepel óf een goal, en leert daarbij ook spelenderwijs alle andere technieken binnen het volleybal, zoals passen en overspelen. Kortom, met Action Volley leert jouw kind op een stoere manier de sport!

Jeugdvolleybal: 12 jaar en ouder

Is jouw kind 12 jaar of ouder? Dan ligt de focus volledig op het beoefenen van volleybal. Hoe zorg je met elkaar dat er vanuit een pass ook een set-up komt en de bal aangevallen kan worden. De trainingen zijn zo opgebouwd dat kinderen stapsgewijs nieuwe vaardigheden leren en vooral heel veel plezier hebben. Jouw kind traint met vriendjes of vriendinnetjes en bereidt zich daarmee voor op de regionale competitie die wekelijks wordt gespeeld.

Volleyballen voor een leven lang sportplezier!

Hoe breder jouw kind zich ontwikkelt, hoe meer plezier hij of zij eraan beleeft. Wil jouw kind leren volleyballen? Dan zorgen de volleybaltrainers voor een goede basis voor een leven lang sport en bewegen, met veel plezier. En stapt je kind over naar een andere sport, dan komt die brede basis goed van pas!

Wil je kind graag op volleybal maar is er thuis geen geld? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie voor de club en eventueel de benodigdheden zoals kleding en -schoenen. 

Hoe vraag je een bijdrage voor volleybal aan? 

Als ouder kun je zelf geen bijdrage voor de contributie van een volleybalclub aanvragen. Daar helpt een intermediair je graag bij, bijvoorbeeld de leerkracht, buurtsportcoach, schuldhulpverlener, jeugdhulpverlener of het sociaal wijkteam. Deze dient voor jouw zoon of dochter een aanvraag in. Wij betalen de contributie direct aan de volleybalclub waar je kind lid van wordt. 

Zo vind je jouw intermediair 

Kun je geen intermediair vinden? Neem dan contact op met het fonds bij jou in de buurt. Zij kunnen je verder helpen: 

Zoek een fonds bij jou in de buurt

Wist je dat?

gemeenten zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

kinderen groeit op in armoede.

kinderen en jongeren kregen in 2020 de kans om te sporten.

kinderen en jongeren kregen in 2020 de kans om te dansen, muziek te maken of schilderen.